Kidričevo

JUTRI
21°C
10°C
PET.
22°C
8°C
Oceni objavo

Z zapisom 20 + G + M + B + 24 so domovi in vsi domači zaupani v varstvo svetim trem kraljem

»Praznikov ne smeš opustiti, saj sicer prazniki zapustijo tebe,« je rek, v katerega bi lahko pridali tudi koledovanje v koronskih letih. V vasi Starošince, kjer domuje tudi vztrajnost, pa so prav pobude ključarja Mihaela Žitnika pripomogle k obuditvi te tradicije.

Z vajami so otroci pričeli dokaj pozno, saj je bilo v vasi že pestro decembrsko dogajanje. Začelo se je z okraševanje vasi s pripravami na prižig lučk po vseh domovih hkrati in s spremljevalnim programom. V drugi polovici meseca pa se je odvijala Božična zgodba – žive jaslice.

Žal je kolednikom deževje popolnoma spremenilo načrte, pa vendar, v kolikor vaščanov niso uspeli obiskati, so jim sporočilo koledovanja v domove celotne fare ponesli preko vernikov pri prvi in drugi sveti maši v cerkvi Marije Vnebovzete v Cirkovcah.

Luka, Tilen, Barbara, Eva, Ela, Patrik, Maj in Sara so oznanjali veselje ob Gospodovem razglašenju in ob blagoslovu zaželeli vsem mir, hkrati pa vzpodbudili ljudi h krepitvi medsebojne povezanosti in k majhnim dejanjem ljubezni, ki za naše bližnje največ štejejo.

R. Ž.


Foto: Lucija Žitnik

Oglejte si tudi