DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
12°C
Oceni objavo

Anja Jug

Malo kdo je ne pozna oziroma ne ve, kdo je Anja Jug. Težko si je ne bi zapomnil, saj je njene pričeske nemogoče spregledati. En mesec siva, drug rožnata, tretji modra. Kratka, dolga, srednja dolžina ... To je Anja. Dekle tisočerih pričesk. Svojo strast, umetnine, danes deli tudi s strankami v lastnem frizerskem salonu Frizerstvo In v Desklah.
Kako se je vse začelo, o pogledih na frizerstvo in željah, pa nam bo povedala Anja sama.
Anja, povej nam, si že od nekdaj želela postati frizerka?
Kot mala punčka sem uživala, ko sem hodila z mamo k frizerki. Vedno sem podrobno opazovala, kaj se dogaja, kaj frizerka počne. Kljub zanimanju pa moja prva želja ni bila postati frizerka. Želela sem se namreč ukvarjati z živalmi. Predvsem s psi ..
Kljub ljubezni do živali pa je očitno nekje v meni globoko tlela želja postati frizerka in tako sem se vpisala na srednjo frizersko šolo v Ljubljani, ki sem jo uspešno zaključila, študij pa nadaljevala na srednji kozmetični šoli.
Že v času šolanja sem vedela, da bom nekoč imela svoj salon, kjer bom lahko strankam ponudila lepoto od glave do pet. Sama sem se popolnoma osredotočila na ustvarjanje z lasmi, kozmetične storitve pa v svojem salonu danes prepuščam izkušeni kozmetičarki Mojci Vendramin.
Bi lahko rekla, da so bili začetki težki, glede na to, da obstaja veliko frizerk?
Začeti na svojem ni nikoli lahko. Treba je postaviti vse na novo in tukaj gre velika zahvala domačim, ki so me in me še vedno podpirajo na moji poti.
Od vsega začetka delam z lasno kozmetiko Kemon. Pri njih imam možnost tudi izobraževanja in nadgrajevanja znanja ter sledenja trenutnim trendom, kar je v tem poklicu izrednega pomena.
Prav zato se velikokrat udeležim tudi različnih seminarjev, saj samo tako lahko ponudim strankam najboljše.
Pred 11 leti sem odprla manjši frizerski salon, ki sem ga pred 4 leti nadgradila še s kozmetičnim delom. Lani pa sem frizerski salon v celoti obnovila in povečala.
Kaj te pri friziranju najbolj veseli?
V delu z ljudmi izredno uživam. Ko friziram, se sprostim. Lahko rečem, da je moje delo tudi moj najljubši hobi. Kar počnem, počnem s srcem, in menim, da to stranke tudi občutijo. Z njimi rada poklepetam, medtem ko ustvarjam na njihovih glavah.
Lahko rečem, da mi je friziranje v užitek. Najbolj me razveseli zadovoljen izraz na obrazu stranke, ki odhaja iz salona. Ga ni lepšega. Stranke se redno vračajo, kar je potrditev, da to, kar delam, delam dobro in s srcem. Seveda nekatere obiščejo tudi druge frizerje in nič ni narobe s tem. Takšno je življenje.
Ali poleg pričesk strankam ponujaš tudi druge storitve? Omenila si že, da si pred 4 leti frizerskemu dodala tudi kozmetični salon.
Poleg klasičnih frizerskih storitev strankam ponujam pregled lasišča z mikrokamero, nego las z mastnim lasiščem, prhljajem, nego za izpadanje las ... V kozmetičnem salonu pa ličenje, nego obraza, proticelulitni tretma, pedikuro, manikiro ...
Se ti stranke prepustijo ali pridejo k tebi z jasno začrtanimi željami?
Večina strank se mi kar prepusti. Zaupajo in verjamejo vame, da bom zanje poskrbela najbolje in seveda njim primerno.
Sporočilo bralkam in bralcem občinskega glasila Most?
Skrbite za svoje lase. Razvajajte in negujte jih, saj so lasje naš okras.

1/3



Oglejte si tudi