DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Uspešno izpeljan dan kanalske odbojke v spomin na "Vojca"

V soboto, 28. septembra, je Kanal praznoval Dan kanalske odbojke v spomin na lani preminulega Vojka Jakopiča. Bil je izjemen odbojkarski trener in odličen strokovnjak. Svoje izkušnje je delil domačim odbojkarjem in tudi igralcem v zamejstvu.
Odbojkarska kariera Vojka Jakopiča

 

Odbojko je začel igrati leta 1974. Vodenje prve ekipe OK Salonit Anhovo je prevzel leta 1983 in ostal njen trener do sezone 1988/89. V tem obdobju je OK Salonit Anhovo dva krat zaporedoma osvojil naslov republiških prvakov.  Bil je dober odbojkar, igral je tudi v članski ekipi Kanala v takratni 2. jugoslovanski zvezni ligi, vodil je tudi mladinske reprezentančne selekcije Slovenije, bil pa je tudi med prvimi, ki so že v 80. letih začeli spremljati razvoj italijanske odbojkarske šole. Le redki trenerji v Sloveniji so znali bližino meje izkoristiti tako kot on in si je namreč vedno izboril čas za odbojkarsko izobraževanje v Italiji in Sloveniji.

 

Tudi zaradi takšnih trenerjev kot je bil Vojko, je Kanal pomemben odbojkarski center v Sloveniji in tudi nekateri sedanji člani 1. ekipe Salonita so zrasli v tako dobre odbojkarje tudi po njegovi zaslugi.

 

V soboto 28. septembra je bila športna dvorana Kanal polna odbojke. Dogodek so organizirali OK Salonit Anhovo - Kanal, ŠK VienPi ter OK Neptun Kanal. Predstavile so se vse mlajše selekcije nadobudnih odbojkarjev in odbojkaric.

 

Najprej so na igrišče stopili ''mini'' odbojkarji in sicer mešane ekipe dečkov in deklic iz klubov Salonit in Neptun. To so igralci in igralke letnika 2002 do 20004. V lanskem letu se lahko mini odbojkarji pod vodstvom Ivan Markiča in Mete Okroglič ponašajo s 6. mestom v državnem prvenstvu, odbojkarice Neptuna pod vodstvom Franca Bukovca pa so v lanskem letu zasedle od 25. do 29. mesta v DP. Sekcija mini odbojke Salonit 2,to so igralci letnika 2004. pa so v lanskem letu osvojili zadnje mesto ampak prvič so se udeležili državnega tekmovanja in bili so celo dve leti mlajši od nasprotnikov.

 

Nato seje začela tekma male odbojke mešanih ekip dečkov in deklic. Mala odbojka OK Salonit je v lanski sezoni osvojila 29. mesto, za letošnjo sezono pa pričakujejo uvrstitev med prve štiri ekipe. Male odbojkarice pa so lani v DP osvojile  58. mesto

 

Sledili sta tekmi starejših dečkov in deklic ter kadetov in kadetinj. To so rezultati pri obeh selekcijah v lanski sezoni:

 

KADETI IN MLADINCI OK SALONIT

Rezultat v sezoni 2012/13 – kadeti 2. mesto, mladinci 7. mesto

Trener 2012/13: Leon Schiling

Trener 2013/14: Rok Knafelc

starejše deklice OK NEPTUN

Trener: Leon Schilling

Rezultat v sezoni 2012/13: 6. mesto

 

kadetinje OK NEPTUN

Trenerka: Mori Patricija

Rezultat v sezoni 2012/13: 6. mesto

 

mladinke OK NEPTUN

Trenerka: Mori Patricija

Rezultat v sezoni 2012/13: 9. mesto

 

članice 2. DOL zahod OK NEPTUN

Trenerka: Mori Patricija

Rezultat v sezoni 2012/13: 6. mesto

 

Cilji v sezoni 2013/14 je v OK Salonit Anhovo uvrstitev na finalni turnir s kadeti in mladinci. V sezoni 2013/2014 so cilji OK NEPTUN izboljšati rezultate v vseh selekcijah, še posebno pri mladinkah in članicah, kjer so pridobili nove – stare članice, izkušene igralke, ki bodo pripomogle k boljšemu rezultatu v 2. ligi. Pri mladinkah pa je cilj polfinale državnega prvenstva. Pa še en podatek, ki je pomemben, klub deluje 8. leto in etos je vpisanih 55. otrok od najmlajših do članic, ki redno trenirajo pod okriljem treh trenerjev, to je največji vpis doslej.

1/4

Kadeti in kadetinje ter mladinci in mladinke

Mlajše selekcije OK Salonit in OK Neptun

Mlajše selekcije OK Salonit in OK Neptun

Mlajše selekcije OK Salonit in OK Neptun

Že na lanskem prazniku odbojke se je na parketu kanalske športne dvorane zbralo približno 500 odbojkarjev in ljubiteljev igre ob mreži in več kot sto odbojkarjev na igrišču. Letos je bilo podobno, kar pove da se odbojka v Kanalu le razvija in mladi odbojkarji in odbojkarice obiskujejo treninge in so vztrajni kljub temu, da sodobna mladina sili v drugo smer. To je povedal tudi župan občine Kanal ob Soči Andrej Maffi, ki je bil zelo vesel in ponosen, da se je na igrišču zbralo toliko odbojkarjev in  odbojkaric vseh starosti. Povedal je, da smo lahko ponosni, da imamo v Kanalu tako kvalitetno odbojko in da bo občina še naprej ostala partner in prijatelj vseh odbojkarjev v Kanalu. Na koncu je igralkam in igralcem zaželel še veliko sreče v prihajajoči sezoni

 

V večernem delu pa je na parketu ŠD Kanal potekal turnir ekip Salonit Anhovo, Go Volley in Calcit Volleyball iz Kamnika. Na prvi tekmi sta se pomerili ekipi Salonit Anhovo in Go Volley. Novogoričani so bili boljši z rezultatom 1:2. Na drugi tekmi so Kamničani slavili nad ekipo Go Volley z rezultatom 0:3. Na večerni poslastici so spet Kamničani upravičili vlogo favorita in slavili nad ekipo Salonit Anhovo z rezultatom 0:3.

 

 

 

Oglejte si tudi