DANES
25°C
10°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Športno poletje v Avčah

Člani ŠKTD Avče so se v letošnjem poletju zelo potrudili za pestro in športno obarvano sezono.

Tekst: Erik de Posarelli

 

Športno sezono so odprli  z deseto tradicionalno tekmo "Downhill", ki se je odvijala 20. In 21. aprila 2013. Potekal je tudi turnir v malem nogometu, kjer je ekipa iz Avč osvojila 2. mesto na domačem terenu, pravo tako se je odvijal tudi turnir v balinanju, ki se je zaključil s 3. mestom ekipe iz Avč v konkurenci šestih ekip.

 

V Avčah je bil organiziran tudi pohod od Avč do Mosta na Soči po levem bregu po kolovozni in pešpoti čez Log.

Ljubitelji odbojke iz Avč in okolice pa so  bili aktivni tudi na mivki, saj so letos organizirali kar dva turnirja odbojke na mivki. Prvi turnir odbojke na mivki moških in ženskih dvojic je potekal v mesecu juniju, ki se ga je udeležilo 8 moških in 4 ženske ekipe iz celotne širše goriške okolice. Velika pridobitev za ŠKTD Avče v letošnji sezoni je bila  postavitev osvetljave na igrišču za odbojko na mivki, in so turnir izvedli v popoldansko večernem času. Na tem turnirju je šla pri moških zmaga v Idrijo, pri ženskah pa v Novo Gorico.

 

Drugi turnir kot zaključek poletne sezone odbojke na mivki se je odvijal 1. septembra, ki je bil izključno za mešane pare. Prijavljenih je bilo 7 ekip. Zmago sta si izborila mlada Avčana, Blaž in Polona Marušič. Seveda poleg medalj in praktičnih nagrad, niso pozabili na perspektivni sestri, Polono in Špelo Marušič, katerima je ŠKTD Avče kot najboljšima državnima prvakinjama v odbojki na mivki med mladinci podelilo simbolično nagrado.

 

Vse turnirje so spremljali prijetno druženje, dobra hrana in hladna pijača. Za letos se poletje poslavlja, drugo leto pa nastopimo s še več športnimi dogodki. Se vidimo v Avčah v poletju 2014.

 

Oglejte si tudi