DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Premiera "Pojma nimam"

V petek, 19. oktobra ob 20h, Kulturno društvo Svoboda Deskle in Gledališka skupina MAK vabita na premierno uprizoritev gledališke igre "Pojma nimam" avtorja in režiserja Blaža Valiča.

»Pojma nimam« je igra o generaciji, ki jo srečujemo zmeraj, ves čas je med nami. To je generacija vseh nas. Razlaga časa in prostora je nepomembna, saj smo vsi enkrat v tem času in prostoru. To je igra, ki govori o nas – ljudeh, ki vsi na nek način vplivamo na druge. Nekateri slabo, nekateri dobro, nekateri sploh ne. Kako je mogoče vplivati na druge, kakšna so naša dejanja, ki sprožijo pri drugih plaz? Ali lahko vplivamo na druge, ne da bi to vedeli? Kaj se zgodi s  skupino ljudi, ki se znajde v istem prostoru, ob istem času, med sabo pa se pozna le bežno.

»Pojma nimam« je študijski proces ustvarjanja gledališke igre. Ne gre samo za igro na odru. Študij je na vseh nivojih, od pisanja besedila, tehnike govora, giba, kostumografije, scenografije in vseh elementov, ki nosijo ime gledališka uprizoritev. Zato v igri »Pojma nimam« zasledimo tudi monologe iz že objavljenih dramskih in literarnih del. Sprehajamo se skozi like, ki so jih ustvarjali: Jančar, Jesih, Cankar, Vojnović, Mollier, Wilde, Shakespeare, Grum, Ibsen,  Lee.

 

Presenečenje se zgodi na koncu. Nihče ni brez madeža.

Je triler? Je komedija? Je tragedija?  Pojma nimam.

Avtor in režiser Blaž Valič.

 

Igrajo: Julija Ipavec, Žan Ninin, Mojca Madon, Vito Pavlica, Aljaž Maffi, Mojca Stanič, Nejc Laščak, Katarina Jerončič, Almedina Bavrk, Tina Skočaj Skok in Martin Gerbec.

 

PONOVITVE PREDSTAVE:

v soboto, 20. oktobra, ob 20. uri

v kulturnem domu v Desklah,

v nedeljo, 28. oktobra, ob 20. uri

v kulturni dvorani OŠ Kanal.

 

Prodaja vstopnic uro pred predstavo.

 

Delovanje Gledališke skupine MAK s finančno pomočjo omogoča Občina Kanal ob Soči.

 


Pojma nimam, premiera "Maka". Foto: GS Mak

Oglejte si tudi