DANES
25°C
10°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Pika na i poletni turistični ponudbi v Kanalu

Klub kanalske mladine je tudi letos postregel s svojo različico turistične ponudbe v Kanalu in jo celo nadgradil. Plaža Kanal verzija 2, ki je bila odprta od začetka julija do konca avgusta, je imela kar nekaj izboljšav, da ne pozabimo na največjo atrakcijo – splav, ki so privabile goste iz naše občine in od drugod.

Za tiste, ki boste morda obiskali plažo naslednje leto, jo lahko najdete na levem bregu Soče, pod športno dvorano. Lansko prvo plažo so letos še posodobili. Prostora za sončenje in kopanje je bilo dovolj, na robu plaže je bila skakalnica, za skakanje v vodo pa so v klubu izdelali še splav, ki je bil z vrvmi povezan na obeh bregovih reke. Poleg glasbe in ostale ponudbe je kanalski mladež na plaži pripravil še dva dogodka in sicer Zabavni vikend na plaži in S plaže v noč. Skratka, čudovit dan ste lahko preživeli ob družabnih igrah in glasbi. Odziv obiskovalcev je bil izjemen in tako so mladi Kanalci postavili še piko na i poletni turistični ponudbi v Kanalu.

 

Vročico poletnih dni pa smo le dočakali tudi z glasbeno – plesno zabavo Summer Party, ki je v Kanal privabila kar 2000 željnih dobre pop dance glasbe. Nemirnih nog so plesali do zgodnjih jutranjih ur. Summer party je ena izmed pomembnejših prireditev, ki jo Klub kanalske mladine (KKM) organizira v sredini avgusta. Prva izvedba sega v leto 2010. Letos so oder zibali priznani DJ-ji naše dežele, mladenič Minless, ki je kljub svoji mladosti poskrbel za pravo zvočno norijo in tako dokazal, da je potencial, ki ga tovrstna glasbena zvrst še kako potrebuje. Obiskovalce je očaral tudi Secret  Disco in ELE7EN, ki počasi gradijo tudi mednarodno kariero. Na oder je stopil tudi domači publiki znan Max – Sebastien, ki že tradicionalno skrbi za sukanje plošč na Summer Partyju. Chusta B. iz Deskel pa je zmagal na DJ Contestu v sklopu Summer Partyja.


V KKM so tudi letos s precej prostovoljnega dela poskrbeli za poletno dogajanje v malem kraju ob Soči. Že nekaj mesecev imajo tudi novo spletno stran. Na njej z izdajo E-Kanalčana skrbijo tudi za družbeno kritičnost. Poleg tega najdete še druge zanimive objave, morda vas bo prijetno presenetila in nasmejala tudi rešitev vprašanja o trasi kanalske obvoznice.  O samem delovanju KKM luba in o uspešnem zaključku poletja smo se pogovarjali s podpredsednikom kluba Matijo Dugarjem.

 

Zaživela je lično izdelana nova spletna stran kluba. Od kdaj ste na spletu v tej podobi?

Prenovljena stran je zaživela v aprilu lani. Stare zgodbe nismo zaključili, ampak jo nadaljujemo in smo jo nadgradili. Na naši strani lahko najdete povzetke in napovednike dogodkov in članke E-Kanalčana. Za tiskano verzijo na žalost ni dovolj sredstev in tudi časa za pripravo in oblikovanje ni. Mogoče bo tega dovolj kdaj v prihodnosti. Na naši spletni strani bomo vedno kritični do drugih in do sebe.

 

Letos kanalska mladina ni prizanašala z zanimivimi dogodki. Kaj vse ste ponujali?

Poleg plaže in Summer Partyja, ki je bil najpomembnejši in tudi najboljši Summer Party vseh štirih let in drugih dogodkov, smo Kanalu pričarali eno lepo poletje. Kanal si takšne dogodke nedvomno zasluži in ljudje so jih lepo sprejeli. Odziv je bil letos neverjeten. Med letom smo organizirali še različne športne dogodke kot so tri na tri, turnir v namiznem tenisu, prirejali različna potopisna predavanja, organizirali različne delavnice, ki jih bomo pripravljali tudi v prihodnosti. Pred kratkim smo člani kluba organizirali obisk tovarne Salonit Anhovo. Tega obiska smo se tudi sami udeležili in si ogledali proizvodnjo cementa. Bilo je kar zanimivo in poučno. Upamo, da bo takšnih ekskurzij še več . . . skratka za vsakega se nekaj najde.

 

Če se ustaviva pri kanalski plaži. Zakaj je bila letos takšen uspeh?

Plaža ima v Kanalu dodano vrednost. Soča se v poletnih mesecih ogreje do 22˚C. Mi smo temu dodali še svojo ponudbo. Na plaži so potekali različni zabavni vikendi. Organizirali smo celo svojo inačico skokov z mosta, ki so bili namenjeni bolj zabavi kot resni stvari. Kopalce je ves dan zabaval DJ-ej, gostili smo celo barmana, ki je mešal koktajle. Na začetku nismo pričakovali, da bo plaža tako uspešna, ampak zaključilo se je fenomenalno. Glas o plaži je segel do ljudi izven občine in še bolje onkraj meje. Vsekakor pa pričakujte plažo tudi v poletju 2014.

1/4

Plaža je bila vse poletne mesece lepo obiskana.Foto: KKM

Summer Party je privabil ogromno ljubiteljev plesne glasbe. Foto: KKM

DJ v elementu. Foto: KKM

Oder je bil epsko bombastičen. Foto: KKM

 

Kakšen zalogaj je bil organizacija?

V organizacijo smo vložili ogromno prostovoljnega dela in energije. Pomagali smo nam tudi različni pokrovitelji in sponzorji, večji finančni del pa je vložil klub. Upamo, da nam bo pri tem projektu pomagala tudi lokalna skupnost, saj gre po mojem mnenju za največji projekt, povezan s turizmom v Kanalu, ki ga ni organizirala javna institucija.

 

Četrti Summer Party je v Kanal letos privabil več kot 2000 udeležencev. Kako bi opisal tako velik dogodek za takšen kraj?


Ja, Summer Party je res svojevrsten dogodek, ki jih je malo celo v Sloveniji. Zvrst glasbe, ki smo jo predstavili, se vrti predvsem v klubih. Na odprtem je malo takšnih eventov s plesno glasbo. Odziv je bil fantastičen. Ljudje vseh generacij so ga v kraju sprejeli. Letošnji Summer Party je samo vmesna točka do naslednjega, saj že razmišljamo, da bi povabili tudi tuje DJ-je. Dogodek bomo postavili stopnico višje, da bo še bolj prepoznaven. S tem bo tudi Kanal pridobil na prepoznavnosti. Člani KKM in ostali so vanj vložili ogromno prostovoljnega dela. Sicer pa smo ga pripravljali od marca, še pred samim dogodkom, pa smo že v organizaciji projekta Summer Party 2014. Rad bi se zahvalil vsem, ki so svoj prosti čas namenili organizaciji dogodka in vsem, ki so ga finančno podprli. Zahvala pa gre tudi obiskovalcem, ki so ta event sprejeli.

 

Kaj lahko še ponudite? Ste očitno na pravi poti. Pravijo, da se je težko povzpeti na vrh piramide, še bolj težko pa je tam ostati.

Glede organizacije zabavnih dogodkov smo tako rekoč sami. Verjamem pa, da je prostor še za koga drugega, ampak mi bomo ta prostor čim bolj zapolnili s še več različne ponudbe in dogajanja. Prostora je ogromno in lahko nudi brezmejno zabavo.

 

Vsekakor vabljeni, da obiščete spletno stran KKM-ja ali njihov facebook profil. V tem primeru rek, da slika pove več kot sto besed, še kako drži. Tu boste lahko res začutili, kakšno je bilo dogajanje čez poletje v Kanalu.

 

Oglejte si tudi