DANES
26°C
10°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

11. Pohod na Čičer nad Ročinjem

Po dveh letih premora zaradi vsem znanih razmer je v nedeljo 5. februarja Ks Ročinj-Doblar organizirala 11. Tradicionalni pohod na 726 metrov visok Čičer nad Ročinjem. Značilnost tega pohoda je, da se njegova trasa iz leta v leto spreminja le izhodišče pred cerkvijo v Ročinju in zaključek v Domu Valentina Staniča v Ročinju ostajata ista. Pohod je organiziran na nedeljo, ki je bližja 8. februarju.

Lepa vremenska napoved je obetala številčno udeležbo, kar se je tudi uresničilo, na Placu v Ročinju se nas je zbralo 99 iz vseh koncev, kar je do sedaj rekordna udeležba.

Pot nas je najprej vodila do cerkvice sv. Petra od tu smo nadaljevali po grebenu čez Sedlo do cerkvice sv. Pavla, kjer smo se okrepčali s krofi in toplim čajem, pa tudi kaj bolj konkretnega ni manjkalo. Okrepčani smo nadaljevali proti 29 metrov visokemu slapu Savinka, ki smo ga obhodili spodaj in nad njim. Od tu smo se po prijetni stezi, ki je bila sprva še položna, kasneje je postajala ta prava planinska povzpeli do vrha Čičerja. Na vrhu smo se zaustavili dobre pol ure, sledilo je skupinsko fotografiranje in spust do izhodišča pohoda v Ročinju, kjer nas je v Domu Valentina Staniča čakala odlična jota s klobaso za katero so poskrbeli člani ŠKTD iz Levpe. Da je pohod uspel, so kazali zadovoljni obrazi pohodnikov, ko so zapuščali Ročinj med njimi je bilo slišati naslednje leto se vrnemo.

1/5

Na Zdencu

Pod Frnačo

Pri sv. Pavlu nad Ročinjem

Pod slapom Savinka

Na Čičerju

Ob tej priložnosti bi se zahvalili vsem pohodnikom za udeležbo, še posebej članom Pd Brda in Cai Val Natisone iz Benečije, ki so se pohoda udeležili z velikim številom svojih članov.

Posebna zahvala gre tudi članom ŠKTD Levpa, ki so se vnovič izkazali z pripravo jote in postrežbo v Domu Valentina Staniča, prav tako bi se zahvalili vsem, ki so kakorkoli pripomogli pri uspešni izvedbi pohoda.

Zahvala gre tudi članom sveta Ks Ročinj-Doblar, ki nadaljuje tradicijo pohoda.

Se vidimo na 12. Pohodu na Čičer v nedeljo 11. februarja 2024.


 

Oglejte si tudi