DANES
22°C
12°C
JUTRI
19°C
14°C

PGD Kanal obiskali otroci OŠ Kanal

Za nami so dnevi aktivnosti ob mesecu požarne varnosti. Po sobotni vaji "Požar v Gorenji vasi", smo od 24. do 26. oktobra predstavljali delo in opremo gasilcev PGD Kanal. Predavatelja, predsednik PGD Kanal Boris Čufer in poveljnik PGD Kanal Ivan Knafelc sta najmlajšim predstavila prostore, opremo in delo kanalskih gasilcev. Pomagali so jima mentorji gasilske mladine in ostali operativni člani PGD Kanal.

Dnevni program  je bil razdeljen na dva dela, teoretičnega in praktičnega. Dopoldan sta nas obiskali dve skupini oziroma razreda otrok iz Osnovne šole Kanal različnih starosti. Le prvi dan smo imeli lepo vreme, preostala dva pa nam je malce ponagajal dež, tako da smo izvajali prikaz v gasilskem domu.  V treh dnevih nas je obiskalo preko sto otrok. Predstavili smo jim  opremo, kako jo uporabljamo, ogledali so si naša vozila, se preizkusili pri zbijanju tarče, popeljali z dvigalom, gasili ogenj z gasilnim aparatom in še mnogo drugih stvari.


Pri demonstraciji je sodeloval naš gasilski podmladek, 16 pionirjev in pionirk. Prikazali so vaje s tekmovanj, ki se jih udeležujejo: zbijanje tarče z gasilsko brentačo, prenos vode ter vajo z vozli ... Nato so se preizkusili še njihovi sovrstniki iz kanalske osnovne šole. Bili so zelo navdušeni nad vajami, predvsem pa nad brizganjem vode. Veliko otrok je izrazilo željo, da bi tudi oni postali gasilci, kar nas  zelo razveseljuje.


Na koncu smo vsi skupaj použili nekaj keksov in popili topel čaj. Za tem smo jih popeljali z  gasilskimi vozili do šole, kjer smo se poslovili.

 

Z gasilskimi pozdravi: Na pomoč!

Oglejte si tudi