Oceni objavo

Tih deževen dan smo slikali lepote Kanala

Šestnajsto leto rednega delovanja je Likovna skupina Svetloba Deskle okronala v soboto, 22. junija z ex-temporomv kampu v Kanalu ob Soči, ki se ga poleg članov Svetlobe vsako leto udeležijo tudi slikarji iz drugih krajev. Kljub vročemu in suhemu juniju pa je vreme prav to soboto pripravilo mokro presenečenje. Slikarji nismo obupali. Ob prvih kapljah dežja smo pospravili stojala, platna in barve ter jo ucvrli v klet Galerije Rika Debenjaka, ki jo je velikodušno odklenila predsednica Prosvetnega društva Soča Kanal Milica Zimic.


Svetloba v dovolj velikem prostoru za 26 slikarjev z vso slikarsko opremo resda ni bila pravšnja za slikanje, vendar se nismo pritoževali. Pomembno je bilo, da smo imeli streho nad glavo in dobro voljo za nemoteno ustvarjanje.

Slikarskega srečanja so se udeležili člani Kulturnega društva Endas iz Monfalkona, s katerimi prijateljujemo in izmenjujemo povabila na razstave v zamejstvu in Sloveniji že deset let, članice Kulturnega društva Renče, prvič sta nas z obiskom počastila člana Društva likovnih ustvarjalcev Tolmin in še drugi ljubitelji slikanja. Naslov letošnjega slikanja je bil Lepote Kanala. Slike bodo razstavljene v oknih nekdanje banke in drugih oknih ter v Pceriji Libero v Kanalu od 1. julija do septembra.

1/16

Akademska slikarka Jana Dolenc in Rok Alboje. Foto: Vanda Colja

Helena Peršolja, foto: Vanda Colja

Helena Petrovčič, foto: Vanda Colja

Likovna skupina Svetloba je gostila slikarje iz Slovenije in Italije. Foto: Vanda Colja

Likovna skupina Svetloba je kljub dežju privabila veliko število slikarjev v Kanal. Foto: Vanda Colja

Katarina Golob; foto: Vanda Colja

Marica Kobal; foto: Vanda Colja

Marija Gracija in Helena Stanič; foto: Vanda Colja

Oltran Ondina (desno); foto: Vanda Colja

Livio Zoppolato iz Trsta.; foto: Vanda Colja

Mirela in Žana Maver; foto: Vanda Colja

Prodan Loredana in Ana Marija Mazzorin; foto: Vanda Colja

Ingrid Ožbot; foto: Vanda Colja

Kljub dežju smo slikali in si ogledali tudi Giro Slovenija, ko so kolesarji zapeljali čez kanalski most.; foto: Vanda Colja

Zorana Berdon (desno); foto: Vanda Colja

Zoranka Boštjančič; foto. Vanda Colja

 

Besedilo : Vanda Colja

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi