DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Cestne zapore na več koncih v občini

Vozniki iz  Suhe Krajine so se sredi minulega tedna že soočili s popolno zaporo ceste na relaciji Ivančna Gorica - Krka, kjer je Direkcija RS za ceste pričela s preplastitvijo  državne  ceste v dolžini slabega kilometra  v Krški vasi.

 

Uradno poteka obvoz za osebna vozila preko Biča in Žužemberka,  ker pa je to občuten podaljšek poti, jo domačini uberejo  po  lokalni cesti skozi vas Znojile, kjer se  zaradi ozkega  cestišča  soočajo z zastoji in različnimi akrobacijami  posameznih voznikov, ki orjejo po njivah in travnikih.

 

Tovorni promet je preusmerjen preko Novega mesta, medtem ko linijski avtobusi vozijo preko gradbišča v intervalih 15 minut. Predvidoma naj bi podjetje Mapri proasfalt, d.o.o.. dela končalo tja do sredine decembra, a iz izkušenj vemo, da  se v primeru  sneženja take stvari zavlečejo in kakšna desetka rožnega venca, ki bi držala vreme »gor«,  ne bo odveč.

 

Ker se je Občina v teh dneh namenila rušiti Borštnikovo domačijo na Krki – gre za objekt nekdanje Borštnikove gostilne nasproti cerkve – lahko poleg domačinov tudi vsi vozniki, ki si  zaradi zapore v Krški vasi izbirate bližnjico do Grosuplja preko Luč, naletite zaradi rušenja na cestne zapore v vasi Krka.

 

Na delne ali popolne zapore ceste bodite pripravljeni tudi  vozniki, namenjeni v ivanško prestolnico. Direkcija RS za ceste nadaljuje z rekonstrukcijo vozišča in pločnika na Cesti II. Grupe odredov, od zdravstvenega doma do križišča z Ljubljansko cesto.  Obvoz je urejen po Sokolski ulici.

1/2

Zapore v centru Ivančne Gorice (foto: Gašper Stopar, Matej Šteh)

Zaprta cesta zaradi gradnje kanalizacije na Viru (foto: Gašper Stopar, Matej Šteh)

 

S popolno zaporo ceste se zaradi gradnje kanalizacije  že  dlje časa  soočajo na  Viru pri Stični.  Nejevoljni domačini, ki se  zaradi poznavanja labirinta poti med hišami  še  nekako znajdejo prebiti do cilja,  so vsekakor v prednosti pred obiskovalci, ki želijo na Vir.  Ti namreč naletijo  na  zaporo ceste in smerokaz »Obvoz« obrnjen nazaj proti Ivančni Gorici, če skušajo priti do Vira s ceste proti Šentvidu in ko  naredijo »klobaso« skozi  Ivančno Gorico do Stične, jih tam čaka   enaka označba.  A kje je obvoz?

 

Oglejte si tudi