Oceni objavo

Po občini so potekale Florjanove maše v čast gasilcem

Na god svetega Florjana, priprošnjika za zaščito pred ognjem, so po občini potekale številne Florjanove maše v gasilskih sektorjih Stična, Šentvid pri Stični, Višnja Gora in Zagradec.

V nedeljo, 5. maja, je v cerkvi sv. Jožefa v Ivančni Gorici potekala Florjanova maša gasilskega sektorja Stična. Organizacijo je prevzelo Prostovoljno gasilsko društvo Ivančna Gorica. Povorke in maše so se udeležili tudi člani sosednjih gasilskih društev iz Stične, Metnaja in Muljave. Za usklajen korak pri povorki skozi center Ivančne Gorice je poskrbela Godba Stična.

Prav tako je na prvo nedeljo v maju potekala 20. Florjanova maša v Velikih Češnjicah. Gasilci se v Velikih Češnjicah tradicionalno zbirajo, saj se v tamkajšnji podružnični cerkvi sv. Ane nahaja oltar zavetnika gasilcev. Na povorki in sveti maši so sodelovala društva gasilskega sektorja Šentvid, med njimi PGD Šentvid pri Stični, PGD Radohova vas, PGD Temenica, PGD Sobrače, PGD Dob pri Šentvidu in PGD Hrastov Dol. Dogodek so tradicionalno obogatili člani Godbe Vodice in narodne noše.

Florjanova maša gasilskega sektorja Zagradec je letos potekala v organizaciji PGD Korinj na najvišje ležečem kraju v suhokranjskem delu naše občine. V cerkvi sv. Jurija na Korinju so se zbrali gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Korinj, Zagradec, Ambrus in Krka.

V soboto, 4. maja, je v cerkvi sv. Tilna v Višnji Gori potekala sektorska Florjanova maša, ki jo je letos gostilo Prostovoljno gasilsko društvo Vrh pri Višnji Gori. Na maši v čast zavetniku, ki varuje gasilce pri intervencijah, so se udeležili še člani gasilskih društev iz Višnje Gore in Kriške vasi.


1/13













Oglejte si tudi