DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Na Muljavi o prenovi kulturnega doma in športnega igrišča

V četrtek, 13. februarja sta se župan Dušan Strnad in podžupan Tomaž Smole udeležila delovnega srečanja s člani Sveta Krajevne skupnosti Muljava in predstavniki krajevnih društev. Seja je potekala v prostorih novozgrajenega Gasilskega doma Muljava.

Uvodno besedo je podal predsednik krajevne skupnosti Janez Drobnič, ki je podrobneje predstavil delovanje KS v letu 2019. Poleg letnega in zimskega vzdrževanja lokalnih in krajevnih cest, so zasteklili poslovilni objekt na Muljavi in že tradicionalno z društvi sodelovali na Jurčičevem pohodu. Sicer pa je načrtov v prihodnje še kar nekaj. Izpostavil je predvsem asfaltiranje odsekov cest v naseljih Velike Vrhe, Bojanji Vrh in Velike Kompolje, preplastitev dela parkirišča pred novo zgrajenim gasilskim domom, možnost postavitve e-polnilnice za avtomobile pri turistično – informativni točki v središču kraja ter izgradnja optičnega omrežja.

V nadaljevanju je župan Dušan Strnad predstavil delovanje občine od ustanovitve dalje. Še posebej je pohvalil delo prvega župana Jerneja Lampreta in delo takratnega občinskega sveta, ki so po odcepitvi iz nekdanje skupne občine Grosuplje postavili temelje novi občini. Poleg večjih občinskih projektov v letošnjem letu, je spregovoril še o investicijah v KS Muljava. Posodobitev bo deležna Jurčičeva domačija z novo vsebino in postavitvijo brezplačne WIFI dostopne točke, v naslednjih letih bo sledila prenova še zadnje kulturne dvorane v občini, popolno prenovo pa bo deležno tudi športno igrišče pri Podružnični šoli na Muljavi. Asfaltiranje odsekov cest bo potekalo po zastavljenem načrtu, v nadaljevanju pa je tudi projekt kolesarske povezave proti Muljavi in Krki. Tu je župan še posebej izpostavil nezadovoljstvo pri pridobitvi zemljišč na tem delu krajevne skupnosti. Vsem prisotnim se je zahvalil za sodelovanje in pomemben prispevek občini pri vsakoletnem Jurčičevem pohodu.

1/5





Predstavniki društev so na seji podali pobudo za zamenjavo zunanjih klopi ob poslovilnem objektu, obnovi kozolca – toplarja pred cerkvijo, postavitvi hidratnih omrežij in nakup defibrilatorja pri gasilskem domu.

Oglejte si tudi