DANES
24°C
11°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Srečanje županov petih občin

Srečanje županov Lokalne akcijske skupine »Sožitje med mestom in podeželjem

Pet občin:  Grosuplje, Ig, Ivančna Gorica, Ljubljana in Škofljica so leta 2008 podpisale sporazum o  pristopu v Lokalno akcijsko skupino (LAS) LEADER Sožitje med mestom in podeželjem.  

 

Delovno srečanje županov  je potekalo v  petek, 17. januarja 2014 na gradu Lisičje na povabilo župana Občine Škofljica, Ivana Jordana. Srečanja so se udeležili še župani občine Ig,  Janez Cimperman, občine Ivančna Gorica, Dušan Strnad, Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, direktor občinske uprave Občine Grosuplje Dušan Hočevar in strokovni sodelavci iz omenjenih občin. 

 

Na območju Občine Ig je bilo v omenjenim obdobju izvedenih 9 projektov in sicer: etnološki muzej od pluga do kruha v Vrbljenju, žene ižanskega podeželja na spletu, Ko zadiši po peki na ižanskem - knjiga receptov, otroške radosti na kmetiji – kmetija Petek Visoko, več v iški vasi – ureditev fasade, v deželi koliščarjev, prireditve ižanskega podeželja, stojnice zametek ižanske tržnice in večnamensko igrišče Brest, ki se bo realiziralo v letu 2014. Skupna vrednost projektov  je  256.189,30 eur, skupaj dodeljena Leader sredstva  pa so  152.417,21 eur.

1/3



 

Župani vseh petih občin so se dogovorili, da bodo v okviru obstoječega LAS-a sodelovali tudi v prihodnjem programskem obdobju in tako omogočili svojemu podeželju črpanje Leader sredstev. Skladno z navodili Ministrstva za kmetijstvo in okolje se bo pripravila ustrezna dokumentacija za izvajanje projektov v programskem obdobju 2014 – 2020.   

 

Oglejte si tudi