Horjul

DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Ekstremovci z Lipkom zabili prvi koš na Triglavu

Lipko, uradna maskota letošnjega evropskega prvenstva v košarki, se je ob začetku prvenstva odločil, da bo košarkarsko vročico zakuhal tudi na Triglavu. Ker je koš, narejen posebej za to priložnost, kljub temu tehtal skoraj 100 kg, je za pomoč prosil nekaj fantov iz Ekstrema, da so mu pomagali izpeljati to noro zamisel.

Skupina šestih fantov se je odpravila na pot v petek, 30. avgusta. Vsak od njih si je na hrbet poveznil kar 20-kilogramski tovor in se z obteženim korakom podal proti cilju. Odprava se je že do večera povzpela na Kredarico, kjer je tudi prenočila, potem pa je naslednji dan ob šestih zjutraj zavzela vrh Triglava. Tam so ekstremovci postavili košarkarski koš in najbolj nora zamisel se je uresničila – Lipko je že v prvem poskusu zadel koš, ki je bil obenem tudi prvi doseženi koš na Triglavu doslej. Video in fotografije z odprave si je mogoče ogledati na različnih spletnih straneh, npr. na www.kzs.si in www.ekstrem.eu.

Koš na Triglavu pa ni bil ne prvi ne zadnji spektakularni dogodek letošnjega košarkarskega prvenstva v organizaciji Ekstrema – pred tem so pripravili že košarkarske tekme ob žrebanju skupin v Postojnski jami in na splavu v Koprskem zalivu, 300 metrov od obale. Ekstrem je tako odločno pripomogel k temu, da se bo Eurobasket 2013 vsem dobro vtisnil v spomin – ne le po odličnih rezultatih slovenske reprezentance, temveč tudi po izvirnih spremljajočih dogodkih.

VM


Oglejte si tudi