JUTRI
25°C
13°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Dinamiti znova državni prvaki

Horjul, 26. april – V Športnem parku Horjul so se naslova državnih prvakov v inline hokeju po treh letih spet veselili domačini – Hokejski klub Dinamiti Horjul.

Prvi trije petki v aprilu so bili športno obarvani. V horjulskem športnem parku je namreč potekal finale tekem državnega prvenstva prve lige v inline hokeju, ki je iz leta v leto bolj prepoznaven in priljubljen. Njegova priljubljenost sicer ni vprašljiva med Horjulci, kar je bilo opaziti tudi tokrat. Na vseh treh finalnih tekmah so bučno, z velikim navdušenjem spodbujali svoje fante in dihali z njimi. Ti so se že četrto leto zapored v finalu pomerili z ekipo Citypark Strele. Obe ekipi sta z odličnimi predstavami dokazali, da sta dobro pripravljeni in res spadata v sam vrh slovenskega inline hokeja. Roko na srce, korak pred vsemi pa so horjulski Dinamiti, ki so si z dvema dobljenima tekmama prislužili naslov državnih prvakov.

Dogajanje na igrišču je bilo na vseh treh tekmah zelo napeto in razburljivo. Prva finalna tekma je bila v znamenju domačinov, ki so izkoristili več priložnosti in v nasprotnikova vrata uspešno poslali kar osem ploščkov. Tekma se je zaključila z rezultatom 8-4 in Dinamiti so bili le še korak do naslova. Čeprav so horjulski igralci v drugo tekmo stopili popolnoma sproščeno, za tako želeno zmago to ni bilo dovolj. Kljub požrtvovalni borbi za vsak plošček sreča ni bila na strani domačih. Zaradi izjemno grobe igre obeh strani, bili smo priča številnim spotikanjem in odrivanjem ter sodniškim piskom, je imel sodnik zelo težko delo. Tekma se je odločila v zadnjih 12 minutah, ko so Strele poskrbele za pravi preobrat. Za hrbet vratarja Pavliča so uspešno spravili kar tri ploščke ter ekipo pripeljali do prve zmage in rezultata 6-3. Karte so bile pred tretjo tekmo znova odprte. Zadnja, odločilna in po mnenju kapetana tudi najtežja tekma je bila po izjavah številnih igralcev in navijačev tudi najboljša tekma Dinamitov v tej sezoni. Kako ne, če pa je bila igra ves čas na strani domačinov, tudi posest ploščka je bila večinoma v prijemu Dinamitov. Ti so z dobro obrambo, odličnim napadom in skupno vrhunsko igro dokazali, da si naslov najboljšega v državi letos zaslužijo prav oni. Fantje tokrat niso pustili na igrišču le srca, kot je v enem od svojih prispevkov zapisal Rok Logar, temveč skoraj vse. Po sodnikovem zadnjem pisku so v zrak letele čelade, palice, rokavice in še marsikaj. Veselje fantov na igrišču in osebja na klopi, pa tudi navijačev na tribuni, ki je bila tokrat rekordno polna, je bilo nepopisno. Sledila je še podelitev medalj drugouvrščeni ekipi Citypark Strele ter zmagovalni ekipi Dinamiti Horjul. Ta je poleg medalj prejela še pokal, ki ga je prevzel kapetan ekipe Anže Lončar. "Prejeti pokal državnih pokalov je fenomenalno, nepopisno. Vsi skupaj smo si ga namreč močno želeli, saj se nam je trikrat zapored izmuznil iz rok," je povedal in dodal: "Zdaj pa ga ne nameravamo kar tako izgubiti." Izdal je tudi, da se pokal hrani v vitrini Športnega parka Horjul in je na ogled vsem, ki bi ga želeli videti. Z medaljami pa je nekoliko drugače; kapetan nam je zaupal, da je med igralci v navadi, da zlato medaljo državnih prvakov na sebi nosijo kar tri dni, "da se telo navadi". Kdo ve, kako močno so se jih navadili in kje so te končale. Naj jih občutek uspeha spremlja čim dlje in naj doseže in spodbudi še koga od mlajših, ki jih Dinamiti že septembra vabijo v svoje vrste.

1/6

Državni prvaki v inline hokeju so po treh letih znova postali hokejisti HK Dinamiti Horjul.

Pokal je prevzel kapetan Anže Lončar.


Borba za posest ploščka je bila trda.


Tekme so bile včasih tudi grobe, zato je vmes posegel pisk sodnika.

Dinamitom iskreno čestitamo in želimo, da se besede kapetana uresničijo – naj pokal državnih prvakov v Horjulu ostane še nekaj sezon.

 

Nadja Prosen Verbič

foto: npv

Oglejte si tudi