DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Smučarski tečaj v Šentjoštu

Po dejavnostih v letnem delovnem načrtu, kjer smo imeli tudi smučarski tečaj za otroke, smo tega tudi letos izvedli v sodelovanju s Športnim društvom Šentjošt na smučišču v Šentjoštu.

V ponedeljek, 20. 1. 2020, smo pričeli s smučarskem tečajem in ga zaključili v četrtek, 23. 1. 2020. Tečaja se je udeležilo 53 otrok iz skupin Murnov, Čebel in Metuljev. 

Na smučišče so se otroci vsak dan pripeljali z avtobusom, kjer so jih pričakali prijazni učitelji smučanja, s katerimi so se najprej ogreli z vajami za ogrevanje. Nato so se razdelili glede na znanje v štiri skupine in se ob spodbujanju in učenju učiteljev učili spretnosti smučanja. Začetki so bili za nekatere otroke kar naporni, vendar so kar hitro premagali začetniške težave, izgubili strah pred smučanjem in začeli uživati na smučkah. Ugotovili so, kako zabavno je smučanje in kako lahko ga je obvladati. Zlasti vlečnica jim je predstavljala vir veselja, tako da so se že v vrtcu vsako jutro veselili odhoda na smučišče. 


Zadnji dan je bil za otroke organiziran zaključek tečaja, kjer so otroci pokazali pridobljeno znanje. Vsi otroci so bili uspešni. Za svoj trud so prejeli  priznanja v obliki diplome; najhitrejši pa tudi medalje.

I. K. 

Oglejte si tudi