Horjul

DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
10°C
Oceni objavo

Bučijada 2013

Kolo dejavnosti našega vrtca se je ustavilo na Bučijadi, ki že tradicionalno poteka v drugi polovici oktobra.

Narava nam je kljub hudim preizkušnjam tekom leta ponudila veliko buč različnih barv, oblik in okusov, namenjenih tako uporabi v kulinariki kot okraševanju. V tednu Bučijade so naše igralnice krasile buče, ki so jih otroci z navdušenjem prinašali v vrtec in hkrati zbirali ideje za ustvarjanje.

V mlajših skupinah so otroci buče opazovali, jih kotalili v krogu, se z bučami igrali skrivalnice ter jih prevažali s samokolnico in drugimi vozili. V starejših skupinah pa so se buče spreminjale v različne živali, vozila, hišice, svetilke in strahce. Ravno nad temi so bili otroci najbolj navdušeni in so komaj čakali večera, ko smo s strahci in drugimi izdelki ob prižganih svečkah pričarali pravljično vzdušje. Ob ustvarjanju pa se je po vrtcu širil prijeten vonj po bučnih sladicah, ki so nastajale po skupinah. Letošnja Bučijada je bila zelo dobro obiskana, tako s strani staršev kot drugih krajanov. Bili smo veseli čudovito izrezljanih buč in drugih razstavljenih izdelkov, ki so nastajali doma, v družinah, in so obogatili našo razstavo. Vsem hvala za sodelovanje in za podarjene buče. Otroci so se razveselili srečanja s prijatelji in se z njimi poveselili na parkirišču vrtca.

1/3



Marsikdo je ob ogledu razstavljenih izdelkov obudil spomin na otroštvo in je še kako dobro razumel navdušenje in razposajenost malčkov ob razsvetljenih strahcih.

Za konec pa še misel starejše gospe. "Škoda, da sem letos zamudila to čudovito prireditev. Ob prvem ogledu me je očarala. Pa se otroci še vedno znajo igrati!" je dejala.

 

                                                                                                               Vanja Šubic

Oglejte si tudi