DANES
21°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Občinske novice

  •  Sanirana plazova na Koreni in Žažarju

Deževna obdobja v poznem poletnem času so povzročila tudi nekaj nevšečnosti na cestni infrastrukturi. Na Koreni je odneslo spodnjo brežino ceste, v Žažarju pa je velika količina vode iz propusta načela kmetijsko zemljišče in odnesla zgornjo plast rodovitne zemlje. Omenjena dela je saniral pogodbeni vzdrževalec cest v Občini Horjul Janez Marolt s.p.

 

  • Klorirni postaji za dva vodovodna sistema  

Občina Horjul bo za vodovodni sistem Koreno–Samotorica in Lesno Brdo naročila klorirni postaji, ki bosta predvidoma začeli delovati na začetku oktobra. S tem bomo dosegli nadzor nad pitno vodo, ki bo ustrezna za uživanje tudi po parametrih, ki jih zahteva Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano.

·         Širitev javne razsvetljave

Občina Horjul se bo še letos lotila širitve javne razsvetljave v zaselku Graben na Vrzdencu, kjer bo postavila 10 svetilk ter uvedla novo odjemno mesto, na Lesnem Brdu pa bo novo naselje v spodnjem delu dobilo dve novi svetilki, dograjena pa bo tudi javna razsvetljava na Vrzdencu v Maln. S tem bo zagotovljena dodatna varnost vseh udeležencev v prometu na teh odsekih, prihajajo pa tudi dolgi temni večeri, ko bo vidljivost še kako pomembna.


  • Termini v športni dvorani so še na voljo

Avgusta je Občina Horjul na spletni strani objavila javni razpis za najem športne dvorane pri OŠ Horjul. Društva, klubi in posamezniki so se že javili za najem dvorane, na voljo pa je še nekaj terminov. Zainteresirane vabimo k najemu, vse informacije o prostih terminih pa lahko dobite na sedežu občine, na telefonski številki 01 7591 120 ali na obcina@horjul.si.

Oglejte si tudi