Horjul

DANES
21°C
15°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

Dan odprtih vrat v Metrelu

Že pred osmo uro zjutraj v soboto 20. junija letos smo se zbrali pred Metrelom v Horjulu, da smo si na dan odprtih vrat ogledali pridobitve podjetja. Tam so nas že čakali njegovi predstavniki. Število prvih obiskovalcev je že v tem času obetalo velik odziv.

Prvi del ogleda se je odvijal v lepo urejenem prostoru z velikim ekranom na steni, kjer so vrteli posnetke iz daljnega obdobja okoli leta 1957, ko se je tovarna še gradila. Mnogo nekdanjih zaposlenih je ob pogledu na te zgodovinske posnetke obšla nostalgija po tistem obdobju in po sodelavcih, s katerimi danes nimajo več stikov. Po točno določenem času smo se preselili v sosednjo sobo, naše mesto pa je po predvidenem načrtu zasedla naslednja skupina.

V drugi sobi nas je pričakal direktor podjetja Metrel, d. d., Edvard Reven. S svojim strokovnim in profesionalnem pristopom nam je opisal razvoj podjetja in dosedanje dosežke ter načrte za prihodnost. Trenutne rezultate bi z eno besedo lahko opisala kot sanjske. O poslovni odličnosti Metrela nedvomno pričajo številke, ki so nam jih prikazali s pomočjo raznih tabel in grafov. Ob upoštevanju dejstva, da so z določenimi aparaturami danes v bližini samega vrha ali celo na vrhu, jim lahko izrečemo le spoštovanje in čestitke.

Sledil je ogled proizvodnje, ki je obiskovalce osupnil. Tudi tisti, ki smo že videli veliko sodobnih in urejenih prostorov, smo bili mnenja, da horjulski Metrel presega prav vse. Če pri tem upoštevamo še urejenost in čistočo, pa zagotovo prehitijo vsako konkurenco. Ogled je vodil Mirko Petrovčič in nas privedel do posebne sobe z muzejsko zbirko elektronske opreme, od katere se vsaj nekoč zaposleni v tej tovarni nikakor niso mogli posloviti. Ob pogledu na aparature in fotografije bivših sodelavcev, so na dan privreli spomini. Za boljše razumevanje delovanja aparatur, ki jih podjetje razvija in izdeluje, je v drugem prostoru poskrbel Janko Mole. 

 

Dovolite, da za konec delim z vami še moje osebno mnenje. Kraj, v katerem živimo, je nekoliko oddaljen od Ljubljane. Zaposlitev v mestu mnogim predstavljala ogromno vožnje in posledično izgube časa. Tudi sama sem bila ena od teh, zato vem, da bi bilo bolje imeti ob koncu meseca tanjšo kuverto in biti rešen te težave. Posebno se je to izrazilo nekoč. Takrat so bile prometne povezave slabe. Po vsem videnem menim, da ste vsi, ki ste kakorkoli sodelovali pri ustvarjanju tega podjetja, danes na rezultate lahko izjemno ponosni. Posebno še v tem težkem obdobju za slovensko gospodarstvo, ko dnevno propadajo nekoč uspešna podjetja. Res pa je, da brez spretnega vodstva, ki je sprejemalo prave odločitve v pravem času, takšnih rezultatov danes ne bi bilo. Seveda pa ogromno odgovornosti nosijo tudi nadvse delavni in vestni delavci. Čuvajte ta horjulski biser in ostanite lojalni podjetju, ki je danes v ponos celotni horjulski občini.

 

Olga Gabrovšek

Oglejte si tudi