Grosuplje

DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Grosupeljčani so se z zmago zavihteli na 4. mesto

Košarkarji Grosuplja so na težkem gostovanju pri Elektri zabeležili novo zmago (56:77). S to zmago so naši košarkarji prekinili niz štirih porazov in se ob porazu Portoroža znova zavihteli na četrto meto. 

 

Po štirih zaporednih porazih so naši košarkarji krvavo potrebovali zmago, če so hoteli zadržati možnosti za uvrstitev v playoff in to so tudi storili. 

 

Že od samega začetka tekme je na igrišču igrala samo ena ekipa. Grosupeljčani so s silovito prvo četrtino, ki so jo z granitno obrambo in odličnim napadom dobili z visoko razliko (7:25). Tudi v nadaljevanju tekme naši košarkarji niso popuščali in si na začetku druge četrtine priigrali neverjetnih 23 točk prednosti (7:30). Domačini so nato do konca četrtine nekako le vzpostavili ravnotežje in uspeli prekiniti nalet Grosuplja, ki pa je na polčas vseeno odšel z visoko prednostjo 19-ih točk (23:42).

 

Po glavnem odmoru se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Grosupeljčani so prednost, ki so si jo nabrali v prvem polčasu rutinirano ohranjali in domačinom nikakor niso pustili, da bi se jim približali. Tretja četrtina se je končala z rezultatom 20:20 in tako so pred zadnjimi desetimi minutami Grosupeljčani še vedno vodili za visokih 19 točk (43:62). V zadnjih desetih minutah so več ali manj vsi v dvorani čakali, da se tekma konča, saj se domačinom tudi v zadnjem delu tekme ni uspelo približati Grosupeljčanom, ki so bili danes izrazito boljši in košarkarji Elektre niso imeli nikakršnih možnosti za zmago.

 

Grosupeljčani si danes za svojo predstavo zaslužijo vse pohvale in ob dejstvu, da je Portorož izgubil na gostovanu pri Tajfunu ta zmaga šteje dvojno. Naši košarkarji so tako tri kola pred koncem zopet na "sanjskem" četrtem mestu, kjer imajo eno zmago prednosti pred Portorožem in Laškim, ki sta še v igri za playoff. Grosupeljčani imajo tako do konca lige vse niti v svojih rokah, saj če premagajo vse tri nasprotnike ( Tajfun, Maribor, Slovan) jim uvrstitve v playoff ne more preprečiti nihče.

 

Marko Antonijević

Oglejte si tudi