Grosuplje

JUTRI
19°C
11°C
TOR.
19°C
12°C
Oceni objavo

Cikava tudi z novim pločnikom za pešce

Z gradnjo plinovodnega omrežja je Energetika Ljubljana v naši občini pričela že v letu 2018, in sicer na območju Grosupljega ter na relaciji med Grosupljem in Škofljico, čemur bo sledila priključitev distribucijskega sistema zemeljskega plina v občini Grosuplje na distribucijski sistem zemeljskega plina v občini Škofljica.

Med natančnejšimi lokacijami, kjer je potekala gradnja plinovodnega omrežja v zadnjih mesecih, je tudi Cikava, kjer smo v samem naselju na regionalni cesti Šmarje - Sap – Cikava v dolžini 108 m sočasno zgradili tudi pločnik, uredili pa smo tudi povezovalno pot do Sel pri Šmarju, da bo lepo in kar čim bolj varno urejen dostop do avtobusnih postajališč tudi za krajanke in krajane Sel pri Šmarju. Da bo za prometno varnost kar najbolje poskrbljeno, smo v njuni bližini postavili tudi cestno grbino za umiritev hitrosti, še dodatno na pešce v prometu voznike opozarjajo talne označbe.

Izvajalec del je bil podjetje Nigrad d.o.o., s katerim smo pogodbo podpisali 15. marca 2021, kmalu za tem pa je že sledila uvedba v delo. Pogodbena vrednost del je znašala 94.345,55 evrov z ddv.

Jana Roštan

vir: Občina Grosuplje

Oglejte si tudi