DANES
24°C
12°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Zelenjava za vse privržence vrtnarjenja

Vabljeni na Zelemenjavo, v petek, 7. 2. 2014,  med 15.30. in 17.30. uro, v avlo Osnovne šole Brinje Grosuplje.


Nekaj razmišljajočih posameznic, s čutom za soljudi in sodelovanje ter z viškom vzgojenih sadik in pridelane zelenjave je v lanskem letu v Ljubljani pripravilo prvo ZELEMENJAVO. Kmalu so sledile naslednje in tudi že vseslovenska v trinajstih krajih od Murske Sobote do Nove Gorice in Novega mesta.


In kaj je Zelemenjava?

Cilj Zelemenjave je, da na enem mestu, na solidaren, zabaven in neformalen način poveže vse privržence dobrot  z domačega vrta ter to navdušenje raztrosi tudi med ostale someščane in sovaščane.

V tem zimskem času bomo menjavali (pa tudi kaj podarili) predvsem vse še preostale viške domače ozimnice sadja in zelenjave, semena, domače marmelade, vloženo in suho sadje in zelenjavo, sokove, darove gozda, domače čaje, zelišča, gobe, orehe, kostanj, pa tudi vrtnarske knjige, recepte ipd.

Pridružite se nam lahko tudi s kakšno  domačo slaščico ali pecivom, v vsakem primeru pa nasmejanega obraza. S polnimi žepi dobre volje in brez denarja.

 

Seveda nam bodo kaj posebnega pripravili tudi učenci šole gostiteljice iz svojega Eko usmerjenega programa.

Zelemenjava vabi vse, brez izjeme: izkušene vrtnarje in popolne začetnike, mlade in stare, take z enim samim lončkom na balkonu, urejenim bio vrtom in tiste s kilometrsko njivo. Najvažnejše je, da na neformalen način spet začnemo graditi skupnost v pravem pomenu besede, spodbujati zaupanje in solidarnost. In da se pri tem fino imamo.

Veselimo se srečanja,   

                                                                              

Marija Samec



Oglejte si tudi