DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
15°C
Oceni objavo

Varno v šolo in iz šole

Poletne počitnice se za otroke iztekajo, šole in igrišča ob njih pa bo znova prevel otroški glas in razigranost. Otroci se bodo v ponedeljek, 1. septembra 2014, ponovno podali na pot v šolo, nekateri izmed njih bodo v šolske klopi sedli prvič. Da bodo prvi koraki v novo šolsko leto za vse otroke varni, bodo tudi letos poskrbeli policisti, redarji in številni prostovoljci, ki jih bodo v teh dneh osveščali in jim pomagali na varni poti v šolo.

Pomembno pa je, da smo v teh dneh še posebej pozorni na varnost otrok v prometu tudi vozniki. Otroci so kot prometni udeleženci precej bolj nepredvidljivi in nevarnosti v prometu še ne poznajo.

  

Da bi bilo za varnost otrok v cestnem prometu kar najbolje poskrbljeno, se trudimo tudi na občini. Že nekaj dni lahko na cestah opažamo obnovitveno barvanje talne signalizacije. Dela med drugim vključujejo obnovitveno barvanje parkirnih, sredinskih in robnih črt v dolžini cca. 9000 m, obnovitveno barvanje prehodov za pešce, napisov »šola« in smernih puščic v obsegu cca. 1700 m2 in obnovitveno barvanje talne označbe na avtobusnih postajališčih v obsegu cca. 300 m2.

 

Obnovitveno barvanje talne signalizacije bo na območju šol do 1. šolskega dne zaključeno, medtem ko se bodo dela na preostalih območjih občine nadaljevala še v mesecu septembru. Vrednost omenjenih del znaša cca. 23.000 evrov.

  

Omeniti velja dodatno osvetljenost prehoda za pešce pri Osnovni šoli Louisa Adamiča na Adamičevi cesti, kjer je na novo postavljena tudi talna prometna signalizacija z led lučkami, ki voznike opozarjajo na približevanje prehodu za pešce. Prav tako bosta voznike na še večjo pazljivost v prometu opozarjala čezcestna transparenta na Adamičevi in Ljubljanski cesti na vhodu v Grosuplje.

  

Prve dni šolskega pouka bodo pri vseh osnovnih in podružničnih šolah otroke pred začetkom in ob koncu pouka varovali predstavniki ZŠAM Grosuplje, pri varovanju otrok bodo sodelovali tudi policisti.

1/8








  

Sicer pa se je v letošnjem letu v občini z namenom večje varnosti v prometu obnovilo večje število cest in zagotovilo več novih površin za pešce. S 1. septembrom bo v Št. Juriju začelo obratovati tudi novo avtobusno postajališče, v gradnji pa so tudi avtobusna postajališča ob lokalni cesti v Veliki Stari vasi in ob lokalni cesti Grosuplje – Ponova vas. Na ta način se bo za naše šolarje pa seveda tudi vse ostale občane izboljšala dostopnost do avtobusnih postajališč oz. do okolju prijaznega javnega potniškega prometa. Skladno s Pravilnikom o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah pa je bilo na lokalnih cestah in javnih poteh po celotni občini zamenjanih kar 190 prometnih znakov.

 

Vir (tekst in foto): http://www.grosuplje.si/varno-na-poti-v-olo-in-domov-2014.html

Oglejte si tudi