Grosuplje

DANES
24°C
12°C
JUTRI
17°C
12°C

18. Regijsko preverjanje ekip prve pomoči

 

 

V soboto, 15. junija 2013 je od 7. do 17. ure potekalo XVIII. regijsko preverjanje ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Prva tri mesta so zasedle ekipe: 1. OZ RK Ljubljana 1, 2. OZ RK Grosuplje in 3. OZ RK Kočevje, ki so dobile pokale s simbolom grosupeljskega konjička.

 

Tekmovanje se je odvijalo na več različnih lokacijah v Grosupljem, kjer smo poleg Območnega združenja Rdečega križa Grosuplje in Občinskega štaba Civilne zaščite Grosuplje gasilci iz nekaterih prostovoljnih gasilskih društev sodelovali kot "ponesrečenci" in kot ostala logistična podpora na tem tekmovanju.

 

1. Osnovna šola LA / požar v telovadnici - 3 poškodovani (opekline) in 3 statisti.

2. Pred Hipermarketom Tuš / sobotna »gužva« pred trgovino - 4 poškodovani (epileptični napad, oseba s težkim dihanjem, nezavesten otrok, poškodovan pešec).

3. Na Tržnici Grosuplje / sobotna »gužva« na tržnici - 4 poškodovani in statist (padec s poškodbo, dojenček je težko ranjen, poškodba delavca, alkoholiziran občan ovira reševanje).

4. Špižev kozolec pri cerkvi / gradbeni delavci obnavljajo kozolec - 3 poškodovani in statist (delavec pade z lestve, le-ta pade še na enega delavca, urez z motorno žago, alkoholiziran občan ovira reševanje) in gasilec.

5. Pred Železniško postajo Grosuplje / navijaške ekipe se stepejo - 4 poškodovani (poškodovana hrbtenica, strelni rani v ramo in prsa, možganska kap, vbod z nožem v trebuh) in 3 statisti.

Ocenjevanje pravilnega pristopa in dela ekip prve pomoči so izvajali profesionalni zdravstveni delavci in zdravniki iz vse regije.

 

Ob 16. uri je sledila podelitev priznanj ekipam za udeležbo in pokale najboljšim trem. Uvodoma so zbrane v avli Osnovne šole Louisa Adamiča nagovorili vodstvo grosupeljske Civilne zaščite (Niko Mihičinac) in Rdečega križa (Franc Horvat) ter pooblaščenec župana Občine Grosuplje (Iztok Vrhovec).

Prva tri mesta so zasedle ekipe: 1. OZ RK Ljubljana 1, 2. OZ RK Grosuplje in 3. OZ RK Kočevje, ki so dobile pokale s simbolom grosupeljskega konjička. Poleg teh so se preverjanja udeležile še ekipe OZ RK Kočevje, OZ RK Ljubljana 2, IG, Kočevje, Dobrova Polhov Gradec 1, OZ RK Logatec 1, OZ RK Vrhnika, PGD Mengeš, OZ RK Logatec 2, Domžale, OZ RK Domžale, Dobrova Polhov Gradec 2, Mengeš, Dol pri Ljubljani in PGD Moravče. Dvema ekipama so podelili še praktični nagradi (več kot 2 kg težko salamo in košarkaške žoge za vsakega člana v tekmovalni ekipi).

1/5





 

Prvouvrščena ekipa bo tekmovala v jeseni na državni ravni v Velenju, najboljša na državnem pa se bo uvrstila na evropsko tekmovanje, ki bo prihodnje leto v Belgiji.

 

Jože Miklič

 

Slike:

 - Del zbora ekip prve pomoči v avli Osnovne šole Louisa Adamiča.

 - Pred zborom je v imenu Občine Grosuplje spregovoril Iztok Vrhovec.

 - Najboljše tri ekipe 1. OZ RK Ljubljana 1, 2. OZ RK Grosuplje, 3. OZ RK Kočevje.

 - Ena od ekip na začetku preverjanja. - foto B. Petrovič

 - Nesreča pri delu na kozolcu. - foto B. Petrovič

 - Ponesrečenka s poškodovano hrbtenico. - foto B. Petrovič

Povezave

pgd-zagradec.si/

Oglejte si tudi