DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
16°C

Občni zbor PGD Račna

V PGD Račna je v soboto, 4. marca 2023, potekal 112. redni letni občni zbor, ki se ga je udeležilo 95 članov in 12 gostov. Občni zbor je z otvoritvijo pričel predsednik Aleš Kastelic, ki je uvodoma pozdravil vse prisotne, še posebej župana Občine Grosuplje dr. Petra Verliča, podžupana Janeza Pintarja, predsednika GZ Grosuplje Andreja Bahovca, predsednika PGD Čušperk Tadeja Cimermana, predsednika PGD Velika Ilova Gora Primoža Jamnika, predsednika KS Račna Jožeta Berdajsa in člane prijateljskega društva PGD Prepolje.

Izvolitvi organov občnega zbora so sledila poročila o delovanju društva v letu 2022, iz katerih je bilo zaznati porast dela na operativnem področju, saj je naša operativna enota v letu 2022 zabeležila največ intervencij do sedaj, kar je zahtevalo tudi večje investicije v zaščitno opremo. Z usposabljanjem članov ter sodelovanjem na tekmovanjih je društvo skrbelo za preventivno delovanje, z organizacijo proslave ob 110. obletnici društva, veselice ter srečanja članic GZ Grosuplje pa tudi za živahen utrip in družabno življenje v kraju. Veseli dejstvo, da se v aktivno delo društva vključuje veliko število članov, med katerimi so se spletle pristne prijateljske vezi.

Po podanih poročilih je sledila razprava, v kateri sta delegata GZ Grosuplje Andrej Bahovec in Tadej Cimerman podala poročilo o delu gasilske zveze za preteklo leto in načrt za leto 2023. V sklopu razprave je svoj pogled na pomen gasilstva v državi in v občini podal župan dr. Peter Verlič ter zagotovil, da si bo občina tudi v bodoče prizadevala zagotavljati sredstva za nemoteno delovanje gasilskih društev ter tehnično in strokovno usposobljenost operativnih članov. Predsednik KS Račna Jože Berdajs je v svojem nagovoru izpostavil pomen PGD Račna za razvoj in delovanje krajevne skupnosti in spodbudil k še tesnejšemu povezovanju in medsebojnemu sodelovanju vseh društev v krajevni skupnosti.

Občni zbor je soglasno potrdil podana poročila, kar je predsedniku društva omogočilo, da je razpustil dosedanji upravni odbor in poveljstvo društva. Ob zaključku mandata se je zahvalil vsem, ki so v zadnjih petih letih sodelovali s predstavniki PGD Račna. Zahvalil se je članom upravnega odbora in ostalim sodelavcem, sponzorjem in vsem, ki so bili v zadnjem obdobju tesno povezani z delovanjem društva in ne nazadnje tudi vsem najbližjim družinskim članom, ki so z razumevanjem sprejemali njihovo odsotnost in jih podpirali pri njihovem nesebičnem delu. S tem dejanjem sta se z vodstvenih funkcij poslovila predsednik Aleš Kastelic in dolgoletni poveljnik Mirko Gačnik.

Sledile so volitve, kjer je bil za novega predsednika PGD Račna izvoljen Miha Sašek, za poveljnika pa Andrej Novak. Prav tako kot vodstvo se je spremenil in predvsem pomladil tudi upravni odbor. Upamo, da bodo mladi člani prinesli v društvo dodatno energijo in ga s svojimi načrti dvignili na še višjo raven. Glede na navdušenje in podporo med člani občnega zbora ob izvolitvi novega vodstva ima društvo vsekakor velik potencial za uspešno delovanje tudi v prihodnje. Društvo je po volitvah postalo še močnejše, saj so vsi dosedanji člani vodstva zagotovili podporo in sodelovanje tudi v bodoče.

1/39







































Predsedujoči občnemu zboru Jožef Valentinčič je v imenu vseh članov PGD Račna zaželel novemu vodstvu veliko smelih načrtov in uspehov, staremu vodstvu pa se je zahvalil za odlično opravljeno delo ter izročil zahvale in simbolična darila dosedanjemu predsedniku Alešu Kastelicu za uspešno in zavzeto 10 letno vodenje društva, poveljniku Mirku Gačniku za 25 letno požrtvovalno in predano poveljevanje ter predsednici Komisije za članice Mariji Krampelj za 10-letno zavzeto delo in vodenje članic. 

Po končanem občnem zboru so mladi člani zaigrali na harmoniko, ob pogostitvi, ki so jo pripravili novi člani vodstva in pecivu, za katerega so kot običajno poskrbele članice, pa je potekala krepitev dobrih medsebojnih odnosov med krajani, ki je ena od pomembnejših delov gasilske dejavnosti.

 

Judita Škoda
Foto: Brane Petrovič

Oglejte si tudi