Grosuplje

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Festival Stična na široko odprl svoja vrata

In smo ga dočakali! Že 13. Festival Stična se je pričel.
V petek, 23. 11. 2012, je potekal glasbeni maraton in natečaj, na katerem so sodelovali: Lumberjack, Fireflies, Simon Urbas, Top Stripper, The Fallen Idea, Mama rekla, Tropski pingvini ter Netherworld, ki so postali tudi zmagovalci maratona.

To pa še ni bilo vse, saj je ljubitelje rocka potešila še skupina Panic Stricken, ki je tudi lanska zmagovalka maratona. In vse to še pred uradno otvoritvijo! Le-ta je potekala v soboto, 24. 11., v galeriji Muzeja krščanstva na Slovenskem. Priča smo bili otvoritvi razstave (instalacije) kreativnih študentov unikatnega oblikovanja ALUO Univerze v Ljubljani; Anje Radovič, Dana Adlešiča, Katarine Müller, Katje Špiler in Žive Božičnik Rebec. Kreativen pa je tudi sam naslov razstave in sicer «Keep Yourself Busy«.

Otvoritev so popestrili (pod vodstvom Polone Udovič, prof.) še člani Godalnega orkestra Kulturnega društva Stična, ki so za začetek zaigrali Ouverturo (Joubert), nadaljevali so z vsem znano Only you, Franka Sinatra (aranžer Polona Udovič, solo Tinkara Zajec in Zara Rijavec), ob kateri smo vsaj malo zabrundali ali pa zapeli vsaj v mislih. Prisluhnili smo še pesmi In the hall of the mountain king (Grieg) ter latvijski tradicionalni pesmi: Jurin prasa smalku tiklu. Prisostvovanje pri otvoritvi festivala je bil njihov debitantski nastop in lahko rečemo, da so ga opravili odlično.

1/48
















































Po končani otvoritvi smo sledili kar delovnemu naslovu razstave »Keep Yourself Busy«, ter se zato premaknili v Bar Jamo na etno koncert zasedbe Radio Zastava iz Italije. S svojim stilom, karizmo, najbolj pa seveda igranjem (slišali smo lahko tako pesmi z balkanskim prizvokom, »divje, gostilniške napeve«, kot tudi klasične pop pesmi) so nas prevzeli, da smo se vsaj malo, nekateri pa tudi bolj, pozibavali v ritmih glasbe.

Šele začetek, pa že toliko dogajanja. Tako pač je, ko v Stični poteka Festival Stična. Torej, pridružite se dogajanju še vi!

 

 

Avtorica: Teja Škufca

Foto: Tina Rus

Oglejte si tudi