JUTRI
23°C
16°C
SRE.
22°C
13°C
Oceni objavo

Kršitve na občinskih cestah

Medobčinska inšpekcija in redarstvo ugotavlja, da se predvsem v zadnjem obdobju pojavljajo kršitve, ki vplivajo na prometno varnost na cestah v Občini Gornji Petrovci (poškodovanje delov ceste, nepravilno oranje, onesnaženje ceste z blatom…).

Na podlagi veljavnega odloka O občinskih cestah v Občini Gornji Petrovci (Uradni list RS, št. 2/2000), je prepovedano začasno ali trajno zasesti občinsko cesto ali njen del, ter izvajati ali opustiti kakršna koli dela na cesti in zemljišču ali objektih ob cesti, ki bi utegnila poškodovati cesto ali objekte na njej, ter ovirati ali ogrožati promet na cesti. Iz tega sledi, da je kakršno koli oranje ali kakršno koli drugo poškodovanje občinske ceste prepovedano.

Prav tako bi želeli še posebej opozoriti glede pravilnega oranja v bližini ceste in sicer je dovoljeno, da, v kolikor gre za pravokotno oranje na občinsko cesto je potrebno orati v razdalji 4 m od občinske ceste, v kolikor pa gre za oranje vzporedno z občinsko cesto pa je dovoljeno oranje v širini 1 metra od ceste.

V kolikor se bodo kršitve nadaljevale, bo Medobčinska inšpekcija in redarstvo, katera je pristojna za ukrepanje v primeru zgoraj omenjenih kršitev, začela zoper povzročitelje nepravilnosti oz. lastnike kmetijskih zemljišč ob cestah, ukrepati tudi represivno.


Ker verjamemo, da je vsem občanom in udeležencem cestnega prometa v Občini Gornji Petrovci v interesu, da imamo urejene in varne prometne površine, prosimo tudi občane – morebitne očividce, da kršitelje tudi prijavijo (čas kršitve – od do oz. katerega dne, morebitno registrsko št. vozila in/ali št. parcele kjer se je kršitev zgodila), prijavitelj lahko poda prijavo po telefonu, na št.: 02/538-10-30 ali anonimno po e-pošti: mir@medobcinska-inspekcija.si ali po navadni pošti, na naslov: MIR, Tešanovci 31, 9226 Moravske Toplice.

Oglejte si tudi