Gorje

JUTRI
18°C
12°C
SRE.
19°C
9°C

PREGLED DRUŠTVA V PGD PODHOM

V soboto, 16.aprila je komisija Gasilske zveze Bled – Bohinj opravila pregled kadrovske popolnjenosti in opremljenosti PGD Podhom.  Takšen pregled, ki poteka v vseh gasilskih društvih v Gasilski zvezi Bled – Bohinj, komisija opravlja vsako leto v mesecu aprilu. Na pregledu preverijo kadrovski sestav operativne gasilske enote, posebno pozornost pa posvetijo pravilnemu vzdrževanju opreme ter urejenosti gasilskega doma. Poleg tega komisija ocenjuje tudi urejenost in pravilnost hranjenja poslovnih listin ter popolnost evidenc in drugih pomembnih dokumentov.

  

Kljub temu, da gasilci znamo skrbeti za opremo in za gasilski dom, so takšni pregledi in preverjanja koristni. Tako pred pregledom društva očistimo in uredimo vso osebno opremo, pobrišemo prah po policah in temeljito očistimo vozila. Tudi za vse stroje je potrebno poskrbeti in preveriti njihovo delovanja.

Ob pregledu komisija ni imela večjih pripomb na urejenost in vzdrževanje opreme, pa tudi članice in člani so dobro opravili preverjanje. Tako smo tudi simbolično opravili spomladansko čiščenje. Lahko pa rečemo tudi malo v šali, da smo zaključili s »sezono dimniških požarov« in se pripravili na »sezono požarov v naravnem okolju«. Upam pa, da se to o sezonah ne bo uresničilo tudi v praksi.

 

Jakob POR, predsednik PGD Podhom

Oglejte si tudi