JUTRI
22°C
16°C
SRE.
23°C
15°C
Oceni objavo

Najvišja uvrstitev v pokalnem tekmovanju RD Moškanjci Gorišnica

Rokometaši v moški konkurenci tekmujejo v državnem tekmovanju v ligaškem delu in v Pokalnem tekmovanju. Slednje je odvisno od žreba, vanj pa se vključijo vsi klubi.

V prvem delu so bili rokometaši RD Moškanjci Gorišnica prosti, za preboj med 16 ekip nam je žreb namenil sosedskega rivala Veliko Nedeljo. V tej dobri rokometni predstavi so se rumeni oddolžili za poraz v ligaškem tekmovanju. Za preboj med 8 najboljših slovenskih ekip pa so v sredo 13.12. v Večnamenski dvorani Gorišnica morali premagati ekipo iz Črnomlja.

Po težavah s suspenzi in kaznimi ključnih igralcev so priložnost dobili mlajši in zagnani igralci, ki so jo dobro izkoristili in prikazali lep rokomet, ki ga je nagradilo tudi občinstvo z gromkim aplavzom. Tekma je bila zelo izenačena- enako število zadetkov je na semaforju bilo zapisano kar 17 krat. Na koncu pa so domačini bili bolj zbrani in dosegli zadetek več. Ker so zaradi kazni morali ostati nekateri igralci na tribuni so svojo pomoč ponudili nekdanji člani in tudi pokazali, da še vedno znajo igrati rokomet - rabili bi pa trening, ki ga rokometna igra zahteva.

Z nestrpnostjo čakamo žreb, ki bo v prostorih RZS 20.12.2023. Zaradi žreba si ne moremo izbirati nasprotnika. Ne velja tudi več pravilo, da je nižje rangirana ekipa domačin ampak tisti, ki je prvi izžreban. Med igralci in vodstvom bi bila najbolj zaželjena nasprotnika RK Dol Hrastnik- tudi 1 B DRL ali pa izmed preostalih članov NLB lige bližnji RK Jeruzalem Ormož.

V soboto, 16.12.2023 ob 20.30 se je s tekmo proti RD Mokerc Ig zaključilo rokometno leto 2023. Sledi krajši počitek, nato pa priprave na nadaljevanje tekmovanj v Novem letu 2024.

Tudi mladi rokometaši so pridno trenirali in zaključili leto ob druženju s starši.

Vsem ljubiteljem rokometa se zahvaljujem za podporo rokometnemu športu v naši občini. Naj bo leto 2024 zdravo in uspešno.

Vabljeni, da se v letu 2024  ob vikendih pridružite na tekmah in pomagate domačim rokometašem pri

boju za prvenstvene točke.


Zapisala Marta Tetičkovič Ranfl, avtor fotografije Davorin Arnuga

Oglejte si tudi