Duplek

DANES
19°C
12°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Praznik mornarice 2017

PGD Dvorjane že 33. leto zapored prireja Praznik mornarice, ki bo letos potekal v soboto, 15. julija. Praznik mornarice je tradicionalno tekmovanje gasilsko reševalnih čolnov na reki Dravi in vsako leto zapolni tretjo soboto v juliju. V Dvorjanah se radi pohvalijo, da je bilo njihovo tehmovanje prvo te vrste, šele kasneje so tekmovanja gasilsko reševalnih čolnov začeli organizirati tudi v Avstriji in Ljubljani. 
Program praznika se bo začel ob 9. uri, ko bo potekal uraden trening pred tekmovanjem. Ob 13. uri se bo tekmovanje tudi uradno začelo, že ob 18h pa boste izvedeli, kdo se je odrezal najbolje, saj bodo takrat razglasili rezultate in podelili priznanja. Ob 20. bo nato sledila zabavna prireditev ob Prazniku mornarice, ki jo bo s svojo glasbo popestril ansambel Nova pot. 
V sklopu Praznika mornarice pa bo potekala še ena prireditev: Vharmonika, 2. mednarodni festival harmonikarjev. Že v soboto si boste lahko ogledali potujočo razstavo o življenju in delu Lojzeta Slaka 'Moje plošče so moje knjige', glavnina Vharmonikinega programa pa bo zgoščena v nedeljo, 16. julija 2017, ko bo potekalo srečanje harmonikarjev in preizkus harmonik. Ob 14. uri bodo harmonikarje in vse zbrane obiskali starodobniki, ob 17h pa se bo začela prireditev 'S harmoniko v Duplek', kjer bodo nastopali harmonikarji, ljudski godci, ansambel, filkloristi, tamburaši in gostje iz tujine.

Vabljeni!

Oglejte si tudi