DANES
23°C
13°C
JUTRI
26°C
9°C
Oceni objavo

Državni tekmi v lokostrelstvu

26. in 27. septembra sta v Kamniku in Kočevju potekali tekmi državnega prvenstva v lokostrelstvu.

Tekme 26. septembra se je udeležilo osem članov našega kluba, ki so osvojili tri medalje. Žan Lukšič je bil med kadeti ukrivljeni lok drugi, Blanka Gorše si je med deklicami pristreljala tretje mesto, Erik Bele pa se je okitil z bronom. Barbra Pia Križe je osvojila četrto mesto med članicami ukrivljeni lok, Manca Kumelj pa je bila četrta med deklicami. Med dečki sta Gašper Pršina in Nejc Honigman osvojila peto in deveto mesto, Iztok Fink je bil med člani sestavljeni lok deveti, Miha Šimec pa med člani ukrivljeni lok šesti. Ta tekma je sicer v slovenskem lokostrelstvu predstavljala tekmo leta, saj so na njej tekmovali le tisti, ki so izpolnili točkovno normo.

Na tekmovanju v Kočevju je 14 članov osvojilo sedem medalj. Državni prvaki so postali Žan Lukšič med kadeti ukrivljeni lok,
1/4




Danaja Manček Jerele med mlajšimi deklicami, Marko Berus med člani goli lok in Anja Šimec med kadetinjami goli lok. Z medaljami okrog vratu so se domov vrnili tudi Luka Klemenčič, ki je bil tretji med mlajšimi dečki, Blanka Gorše in Manca Kumelj, ki sta osvojili drugo in tretje mesto med deklicami, Nejc Honigman je bil tretji med dečki, prav tako tretji pa je bil tudi Miha Šimec med člani ukrivljeni lok.

BOJAN BRULC, LK Dolenjske Toplice

Oglejte si tudi