DANES
20°C
14°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Dve novi rastoči knjigi

Rastoča knjiga Dolenjske Toplice je državni projekt, ki v naši občini poteka že četrto leto. Dostopen je kar najširšemu krogu prebivalcev, saj njene postavitve niso le v Dolenjskih Toplicah in v šoli, ampak po vseh večjih naseljih občine. To dokazuje, kako pomembne so knjige in drugo kulturno ustvarjanje med prebivalci občine Dolenjske Toplice. Za projekt se vse bolj zanimajo tudi ljudje izven šolske sfere. Veliko zanimanja za tovrstno postavitev je pokazal domači župnik gospod Dušan Kožuh in tako sem postavila rastočo knjigo tudi v župnišču v veliki učilnici. Naj še povem, da je ta prostor namenjen tudi raznim sestankom župljanov, tako da si jo bodo lahko ogledali tudi ti.

Po vzoru oskrbnikov domov na Podstenicah in na Pogorelcu pa se je zanimal za ta projekt tudi Ivan Poreber, ki je oskrbnik Lovske koče na Pajkežu in izrazil željo, da bi bila postavitev tudi tam, saj bodo letos praznovali 70-letnico društva in nenazadnje kočo vse leto oddajajo v najem. Tudi tam sem postavila rastočo knjigo.

Ne sme pa ostati samo pri postavitvah, ampak moramo vsi v tej smeri razmišljati in se zavedati njenega pomena in poslanstva, ki se glasi : » Naj ne mine dan, da ne bi naredil/a nekaj dobrega zase, za svoj dom in za domovino«. Skratka, to ne pomeni le branje in pregledovanje knjig, ampak zajema tudi druge plati umetnosti: slikarstvo, glasbo, ogled razstav, pozitivno razmišljanje… Hkrati vas spoštovani občani ob tej priložnosti še enkrat vabim k nagradnem sodelovanju pri Abecedi mojstrstva, etike in odličnosti. Navodila boste  vsak mesec dobili v Vrelcu.
Ob tej priložnosti se lepo zahvaljujem domači Občini in županu Jožetu Muhiču za vse podarjene knjige za obe  novi postavitvi rastoče knjige in za nadgradnjo šolske rastoče knjige z zbornikom Dolenjske Toplice v odsevu časa. Hvala lepa tudi za ogledni izvod zbornika za šolsko knjižnico.


Rastoča knjiga v Lovskem domu na Pajkežu

 

 

                                                                       Marija Andrejčič, vodja Topliške Rastoče knjige

Oglejte si tudi