DANES
23°C
11°C
JUTRI
20°C
13°C
Oceni objavo

Ranch pod Rogom dosegel viden uspeh v tujini

 

Naša kmetija Ranch pod Rogom v Kočevskih Poljanah ni tradicionalna slovenska. Ukvarjamo se z rejo in ujahovanjem quarter konjev. V Ameriki so kavbojci že pred leti začeli s selekcijo najboljših konjev in to še vedno traja. V reji je zelo pomembno, da imaš konje z najboljšim rodovnikom.

 

Vsako leto v avgustu poteka Reining futurity na Dunaju, to je najprestižnejše tekmovanje za konje, stare tri leta. Na domačih tleh se že nekaj let udeležujemo western tekmovanj. Letos smo poskusili še v tujini v najmočnejši konkurenci, kjer sodelujejo najboljši jahači. Dosegli smo 4. mesto ter poželi velik aplavz tudi tistih, ki se že vrsto ker udeležujejo takšnih prireditev. Konj pa je kmalu zatem našel novega lastnika.

 

Da gremo po pravi poti dokazujejo tudi naši konji na rejskih razstavah quarter konjev pod okriljem SIQHA (Slovenska Quarter horse organizacija) in nemške zveze. Leta 2013 je bila naša triletna kobila grand champion, leta 2014 je bila naša dvoletnica najbolje ocenjena, letos pa je naš žrebiček osvojil grand champion z neverjetnih 88 % točk, kar ga uvršča v sam evropski vrh.

 

Ko so konji tvoja ljubezen in hobi, ni težko po redni službi še delati na kmetiji. A ko vidiš rezultate svojega trdega dela, veš, da delaš prav.

 

BOŠTJAN URBANČIČ, Ranch pod Rogom

 

 

 

Oglejte si tudi