DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Veseli nove ceste

Ob uspešno zaključenem projektu je v petek, 21. septembra, potekalo uradno odprtje ceste Gabrje – Trpin, ki so ji prisostvovali predstavniki občine, krajevne skupnosti in vaščani.
Projekt je bil, ne glede na to, da obsega zgolj  360 metrov poti, obsežen. V času od letošnjega marca pa do julija je bila cesta Gabrje-Trpin asfaltirana, urejeno je bilo odvajanje meteornih voda z vozišča, saniran je bil spodnji in zgornji ustroj ceste, zgrajeni sta bili fekalna kanalizacija in javna razsvetljava, ki sedaj pokrivata celoten kraj Gabrje. Občina je v sodelovanju z izvajalci projekta tako naredila pomemben korak k večji prometni varnosti in udobju uporabnikov te ceste ter okoliških prebivalcev, hvaležna pa je tudi narava, saj so odpadne vode sedaj ustrezno odvajane, ozračje pa manj prašno. Investicija je skupno znašala 165.533,40 evra, k temu je levji delež v višini 118.233 evrov prispevalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, ostanek pa je financirala občina Dobrova-Polhov Gradec.

Župan Franc Setnikar je ob odprtju ceste pozdravil vse navzoče in povedal, da je vesel vsakega takšnega dogodka, saj je neustrezno urejenih cest v občini še kar nekaj in prav vsak občan si zasluži ureditev ceste kot je ta. Zahvalil se je vsem, ki so potrpežljivo prenašali čas izgradnje ceste in vsem, ki so pripomogli k uspešno zaključenem projektu. Skupaj s predstavnikom krajevne skupnosti Dobrova Janezom Zdešarjem sta nato prerezala trak in cesto tudi uradno predala namenu.

1/3



Sledil je blagoslov ceste, ki ga je opravil župnik Alojzij Golob ter se ob spremljavi zvonjenja gabrških zvonov zahvalil za mir ob 100 letnico konca prve svetovne vojne.

Po uradnem zaključku so asfaltirano cesto prvi preizkusili otroci, ki so se na kolesih in s čeladami na glavi ter veselih obrazov prevažali gor in dol, nato pa se prišli odžejat pod lipe, kjer je bil prostor za druženje in klepet navzočih.

 

Fotografija in besedilo: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi