DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Dogajanje v Polhograjski graščini v juniju

V mesecu poletnega solsticija se je v Javnem zavodu Polhograjske graščine veliko dogajalo. Začeli smo z izvajanjem obredov sklepanja zakonske zveze v grajskem parku med cvetočimi grmi naših čudovitih vrtnic. Lepo število svatov je imelo tudi enkratno priložnost ogledati si razstavljene eksponate pravljičnih bitij, ki so v sklopu mednarodnega projekta ENOArt obogatili krajino park. Pravljična in bajeslovna bitja iz recikliranih materialov so bila stvaritve otrok iz vrtca in šolarjev, umestitev v naravo med rastline in v vodo pa je odprla okno v čarobni svet ob nas.
Tradicionalni dar Zdravniškega orkestra Camerata medica Polhovemu Gradcu, koncert v graščini, je tudi tokrat požel največje pohvale in občudovanje. Obiskovalci koncerta so se lahko po programu pod grajsko lipo podružili s člani orkestra.
Polhov doživljajski park in Zven zaklete grofice v poletnem ruhu sprejemata obiskovalce v skupinah ali posamezno, z vodstvi ali brez njih. Doživetja ob iskanju novega doma za polha Rogovileža in spoznavanje zlitja magičnih elementov nesrečne grofice v naše okolje so privlačna za staro in mlado. Enako velja za doživetje ob spoznavanju veličastne in skrivnostne gotske cerkve sv. Petra v Dvoru, kjer izkušeni vodič odstira tančice preteklosti in razkazuje edinstveni biser sakralne umetnosti pri nas.

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in Polhov doživljajski park ter na Instagram profilu polhograjska_grascina.

Pripravil: Roman Vučajnk, foto: Urban Tominc

Oglejte si tudi