JUTRI
25°C
13°C
TOR.
22°C
15°C
Oceni objavo

Nogometaši ŠD NK Junior in NK Dolomiti na zimskih pripravah v Medulinu

Tako kot že večkrat do zdaj smo tudi letošnji zimski premor izkoristili za petdnevne priprave. Pozitivne izkušnje iz prejšnjih let so nas spet popeljale v Medulin, istrski biser športnega turizma.

V ponedeljek ob 8. uri zjutraj je na parkirišču nogometnega kluba Dolomiti nastal prometni zamašek. Starši so namreč od blizu in daleč pripeljali svoje mlade in nadobudne nogometaše na zbirno mesto za odhod na zimske priprave v hrvaški obmorski Medulin. Razmere za trening so namreč v Gabrju na nogometnih zelenicah precej zimske, zato smo se odpravili na pot za boljšimi pogoji za trening ... in smo jih našli.

Že od Slovenskega primorja dalje in nato ves teden so nas spremljali sonce in spomladanske temperature. Časa za aklimatizacijo pa vsaj prvi dan ni bilo veliko, saj je selekcija U 14 prvo tekmo proti NK Interblock igrala še isti popoldan. Druge selekcije so glasno navijale, nato pa vso preostalo energijo porabile na popoldanskem treningu. Pogoji za trening so bili res izjemni, saj je ta obmorski kraj znan po tem, da se tam prenekateri nogometni, atletski in drugi športniki pripravljajo na novo sezono. Kraj ima odlično športno infrastrukturo, kar nekaj travnatih nogometnih površin, atletski stadion, telovadnico in plavalni bazen. Z vsakim naslednjim dnem so sledili napornejši kondicijski treningi z atletskim trenerjem, nogometni treningi uigravanja in treningi z žogo, vmes pa so potekale tudi tekme z različnimi nasprotniki, kot sta NK Olimpija in NK Dob. Opoldne je bil čas za učenje in počitek, ob večerih pa so bile na sporedu družabne igre.

Teden je hitro minil in prišel je petek, ko smo po dopoldanskem treningu in kosilu pripravili prtljago ter potegnili črto pod drugi del priprav na novo sezono. Kot se za priprave spodobi, bodo marsikateremu igralcu ostale v spominu kot prve; nekaterim po nepozabnih tekmah z velikimi nogometnimi klubi, spet drugim po bolečinah v mišicah po napornih treningih, vsem pa je skupno, da so se naučili veliko novega in tako dobro fizično pripravljeni že komaj čakajo prvenstvene tekme.

Oglejte si tudi