DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

»Naš časopis mi je že drugič polepšal dan«

Bolj pozorni bralci Našega časopisa se zagotovo še spominjate, da smo v predpretekli številki objavili povabilo bralkam za stilsko preobrazbo, poimenovano Pomladna osvežitev. Prispelo je veliko prijav, med katerimi je srečna roka organizatorke Mateje Lamberger izžrebala gospo Marijo Balaban z Raskovca z Vrhnike. Njeno preobrazbeno potovanje je potekalo danes v Frizerskem salonu Beba, v lepotnem salonu Lupo in v Modnem ateljeju Luna na Vrhniki.

»Že dobro uro čakam v tem snegu na avtobus, jaz pa imam v službi sestanek, toda vi ste mi sedaj polepšali dan,« nam je v telefonskem pogovoru dejala gospa Marija, ki jo prijatelji kličejo Marinka. No, očitno jo je sreča v tistem trenutku obilno obiskala, kajti tedaj se je izza ovinka pokazal tudi avtobus in na koncu se je vse skupaj srečno izteklo. Tako kot tudi danes, ko smo Marinko najprej povabili v Frizerski salon Beba nasproti vrhniškega sodišča. Medtem ko ji je Mirza Matevžič, vodja salona, urejala pričesko, nam je Marinka pojasnila, kako je pravzaprav prišlo do odločitve za sodelovanje. »Nekega večera mi nekako še ni bilo do spanja, pa sem še pogledala nekaj spletnih strani in prelistala časopise. Videla sem tudi oglas za Pomladno osvežitev in se povsem brez kakih pričakovanj prijavila. Tudi nisem pomislila, kaj bi to pomenilo. No, naslednji dan, ko sem domačim omenila, so mi sicer dejali, da to pomeni pripravljenost se izpostaviti fotografskemu objektivu in bralcem, a sem si dejala, da kar sem skuhala, to bom tudi pojedla – seveda, če bom izžrebana.« Sreča je bila tokrat njen zaveznik in v uredništvu smo bili veseli, da je bil že njen prvi odziv po telefonu izredno pozitiven, pristen in domač. Da je šla nagrada v prave roke, se je pokazalo danes, ko sva jaz in Mateja tudi prvič srečali z Marinko, da njena pristnost ni zlagana.

 Kot rečeno, je bila njena prva »postaja« preobrazba frizure, za kar je poskrbela Mirza iz Frizerskega salona Beba, ki se je odločila za posvetlitev njenih last in tudi za rahlo skrajšanje. Natančno delo z lasmi in z dolgoletne izkušnje (salon deluje že 21. leto) so pripeljale do pričeske, ki je Marinki nadela mladostnejši videz. »Seveda, seveda, mi je všeč,« je dejala, medtem, ko se je ogledovala v ogledalo. Pot od frizerja jo je vodila v streljaj oddaljeni Lepotni salon Lupo, ki je tik zraven Cankarjevega spomenika. Dobro leto dni deluje, Marinko pa je prepričal tako kot številne pred njo s strokovnim pristopom in prijetnim ambientom. Glavni krivec za to je bila Tanja Volk, ki je najprej poskrbela za manikuro, kasneje pa še za make-up obraza. V skladu s pričesko in Marinkinimi željami se je odločila za oranžno-zemeljske tone in odlično izpeljala zastavljeno nalogo. Stilsko preobrazbo je Marinka zaključila v trgovini Modni atelje Luna, ki se ravno tako nahaja nasproti sodišča. Verjetno trgovine s pridihom glamuroznosti marsikdo ne pozna, saj ni na tako opaznem mestu, a zagotavljamo vam, da ste zamudili marsikaj, saj ji na Vrhniki v ponudbi ni para. Glede na želje in izgled, se je Marinka v sodelovanju z vodjo trgovino Luny v množici ponudb odločila za oranžno kombinacijo srajce, jakne in torbice. Saj bi bilo klišejsko, če bi zapisali, da je zasijala v ogledalu z novo podobo, a verjemite mi, da je bila to nova – prenovljena Marinka. In kar največ šteje – v svoji »novi koži« se je odlično počutila tudi ona sama. »Hvala, hvala,« se je zahvaljevala in na hitro še navrgla zgodbo, kako ji je Naš časopis ponovno polepšal dan. Drugič je bilo tokrat, kaj pa prvič? »Ko smo se pred šestimi leti zelo na hitro preselili na Vrhniko, smo zaradi selitvene naglice prišli med gole stene novega stanovanja. Za nameček je prve dni zaznamovalo še turobno vreme. Nič kaj prijetni občutki me niso prevevali. No, potem pa se nekega jutra zbudimo in na pragu leži časopis.« To je bil Naš časopis, pravi Marinka, debel in še brezplačen. Nekaj, česar v Ljubljani prej ni poznala. »Kaj takega? Če dobiš nekaj takega brezplačno, potem pa to gotovo ni kraj slabih ljudi. Tega dogodka se še danes spominjam v živo in ga verjetno nikoli ne bom pozabila.« Mogoče so bili tudi zato angeli sreče na njeni strani, ko je Mateja izžrebala njeno ime v množici ostalih prijav. A utrip kril angelov sreče je bil danes čutiti tudi na obrazih vseh sodelujočih v akciji, saj so opravili dobro delo – s svojim znanjem in požrtvovalnostjo so osrečili gospo Marinko, in upam si trditi, da tudi njene domače.

1/7







Tako, Pomladna osvežitev je za nami. Pred vrati je poletje, in kdo ve, mogoče pred dopustom poskrbimo še za moško stilsko preobrazbo...

 

 Pomladno osvežitev so omogočili Frizerski salon Beba (Cankarjev trg 9 – nasproti sodišča),  Lepotni salon Lupo (Cankarjev trg 5 – pri Cankarjevem spomeniku in Modni atelje Luna (Cankarjev trg 9 – tudi nasproti sodišča). Osvežitev pa ne bi bilo tudi brez Mateje Lamberger iz agencije Okusi, ki je poskrbela za organizacijo celotnega dogodka.  

 

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi