DANES
21°C
15°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

Polhograjska graščina: dogodki in novosti v maju

Povabite svojo družino, prijatelja, soseda, znanca, poklepetajte pod stoletno lipo v grajskem parku. Mesec maj nas vabi, da se naužijemo vseh lepot narave, dogajalo pa se bo tudi v Polhograjski graščini. 

 

Grajska poroka

V mesecu ljubezni je pravi čas, da razmislita o vajinem poročnem dnevu. Pride čas za nov korak v življenju in zakaj ga ne bi doživela v cvetočem parku pri Polhograjski graščini v Polhovem Gradcu. Našo ponudbo si oglejta na spletni strani, pokličita nas, veseli bomo tudi vajinega obiska.

 

Hiša v parku (prej: Grajska pralnica)

Življenje ni praznik, življenje je delovni dan! Tak je naslov zbirke, ki si jo lahko brezplačno ogledate ter kasneje pobrskate med drobnimi spominki domačih ustvarjalcev. S tem želimo spodbuditi lokalne pridelovalce, da sodelujejo in se predstavijo. Hiša v parku je svoja vrata odprla 15. aprila 2016. Maja bo odprta od torka do petka med 8. in 16. uro.

 

Vodeni ogledi po Muzeju pošte in telekomunikacij (TMS)

V Muzeju pošte in telekomunikacij lahko spoznate bogato poštno zgodovino. Vrnili se boste v čas grofa Blagaja in odkrivali zgodbo o prvem polhograjskem poštarju. Izvedeli boste vse o postiljonih, poštnih rogovih, kočijah ter prvi poštni znamki, poslušali melodije poštnega roga in se skupaj z Blagajem preizkusili v pisanju pisma s peresom. Ob predhodni najavi vabljene zaključene skupine in posamezniki.

 

Vabljeni na ogled dvorske cerkve

Prvo nedeljo v mesecu maju vam bomo ponudili, da od blizu doživite in se sprehodite skozi zgodovino cerkve sv. Petra v Dvoru. V nedeljo, na praznik dela, 1. maja 2016, vas od 16. do 18. ure vabimo na brezplačen voden ogled.

 

Čaj z grofom Blagajem

V čudovito ohranjenem naravnem okolju in med prijaznimi zidovi Blagajevega doma boste stopili v drug prostor in čas – v čas brez naglice, v čas prijaznega druženja in duhovitega kramljanja. Grof Blagaj in njegova ljubka žena Antonija vas vabita, da se jima pridružite pri petkovi skodelici zeliščnega čaja, ki ga tako rada spijeta s svojimi gosti v salonu. Razvajala vas bosta s čudovitim kraljevskim kruhom, vrtničnim maslom, vsemi okusi slovenskega medu in vrtničnim likerjem. Seveda to še zdaleč ni vse – njun dom skriva še veliko slastnih zelenih skrivnosti in kdo ve, katero bosta pripravila ta petek. Čaj z grofom Blagajem lahko popijete vsak petek ob 15.30. Obvezna je predhodna najava.

 

Mozartovi dnevi

V Polhograjski graščini bo Kulturno društvo Serafin pripravilo Festival ljubiteljev klasične glasbe: 29. maja od 17. do 20. ure. To bodo že 175. Mozartovi družinski dnevi.

 

Vabljeni!

 

Polhograjska graščina

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si

 

Pripravile: Ana Oblak, Ajda Kozjek, Nina Slana

 

 

 

 


Oglejte si tudi