JUTRI
24°C
11°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

Člani SDS pomagali odpravljati posledice avgustovskega neurja na Polhograjskem

V začetku avgusta je neurje z obilnimi padavinami močno prizadelo območje Polhovega Gradca in Črnega Vrha z okolico. Pri tem se je sprožilo okoli 50 zemeljskih plazov, uničenih je bilo več kilometrov cestne infrastrukture, neurje pa je ogrozilo tudi domove naših krajanov.

V Občinskem odboru SDS Dobrova - Polhov Gradec verjamemo v solidarnost in medsebojno pomoč, zato smo se v soboto, 9. avgusta, na pobudo naših članov in skupaj s poslancem iz našega volilnega okraja, mag. Anžetom Logarjem, pridružili delovni akciji, ki je potekala na prizadetih območjih.

Skupaj s tamkajšnjimi vaščani in gasilci smo se odpravili v Petačev graben, ki ga je neurje močno prizadelo in spremenilo njegov videz. Na pomoč smo priskočili z lopatami, krampi in motornimi žagami. Ob koncu dneva smo bili izčrpani, a zadovoljni, delovno akcijo smo ocenili kot uspešno, saj je bil naš trud poplačan z nasmehom in hvaležnostjo domačinov.
Po opravljenem delu smo v sproščenem vzdušju poklepetali ter odprli marsikatero aktualno temo, za katere se bo mag. Anže Logar aktivno zavzemal v državnem zboru. Poslanec Anže Logar je bil tudi v stalnem stiku z županom Francem Setnikarjem pri dogovorih z resornim ministrom glede finančne pomoči Vlade RS naši občini. Župan je bil pri teh pogovorih zelo uspešen, tako da bo država priskočila na pomoč pri sanaciji.

Namesto finančno drage volilne kampanje smo se v OO SDS odločili, da namenimo enkratno denarno pomoč v znesku 200 EUR štirim najbolj izpostavljenim gasilskim društvom, ki so sodelovala in s svojim prostovoljnim delom aktivno pomagala pri odpravljanju posledic nedavnih neurij.


V Občinskem odboru SDS Dobrova - Polhov Gradec smo se vedno trudili prisluhniti ljudem v stiski in tako bo tudi v prihodnje. Solidarnost in medsebojna pomoč sta za nas zelo pomembni vrednoti, zato smo ju kot eni od osrednjih vrednot umestili tudi v program za prihajajoče lokalne volitve.

Ob tej izkušnji se vsem, ki ste se odzvali, zahvaljujemo za pripravljenost, organizacijo in aktivno sodelovanje.

 

Občinski odbor SDS,
Robert Oblak, predsednik 

 

Oglejte si tudi