JUTRI
22°C
14°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

Pustovanje v vrtcu

Spet nas je obiskal najbolj zabaven dan v letu, ko se vsi našemimo v zanimive pustne šeme. Otroci so nad pustom še posebej navdušeni. Na pustni torek so nas namesto otrok v skupini obiskali: tri male pikapolonice, prijazni lev, mala čarovnica, živahni slon, pisani klovn, mali tiger, veliki leopard, lepi gusar, rožnati metuljčici in zeleni dinozaver. Za praznovanje pusta smo našo igralnico okrasili z risbo klovna in pisanimi pustnimi očali.

Že zjutraj so nas presenetili s krofi, kot se za pusta spodobi. Po zajtrku smo rajali ob živahnih pustnih pesmih. Prepevali smo pesmico Hip, hura. Kmalu zatem so nas obiskale maškare iz skupine Zmajčkov, ki so zaplesale z nami. Ker nismo želeli zamuditi nobene maškare, smo sami obiskali še druge skupine.

V skupini Medvedkov je sledilo skupno rajanje. Ogledali smo si najrazličnejše maškare in skupaj zaplesali.

Pust smo povezali tudi s spoznavanjem tradicionalnih slovenskih mask, kot so kurent, lavfar in coprnica Uršula. To je bilo za otroke nekaj novega. Da bi jih otroci lažje spoznali, smo si ogledali fotografije z različnih pustnih karnevalov po Sloveniji. Skupaj smo sestavili razrezane fotografije kurenta, Uršule in lavfarjev. Vzgojiteljici sva otrokom kurente predstavili tako, da smo jih skupaj posnemali s skakanjem in cingljanjem ob hitri instrumentalni glasbi. Pri tem smo uporabili male inštrumente, da smo pričarali glasno hrumenje kurentov, ne samo v naši igralnici, ampak tudi na hodniku. Otroci so bili navdušeni.

1/22






















Dan pred pustom smo izdelali še naše skupinske maske: sive, bele in rožnate miške.

 

Vzgojiteljica Katja Suhadolc

Oglejte si tudi