DANES
26°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Pridobljeno je gradbeno dovoljenje, čas bo za gradnjo

Praproče, Zalog – Konec lanskega leta je bilo pridobljeno gradbeno dovoljenje za projekt izgradnje javnega vodovoda Praproče–Zalog. Na vrsti sta iskanje izvajalca gradbenih del in izgradnja vodovoda, ki bo krajanom zagotovil nemoteno dobavo čiste pitne vode in reden nadzor nad njeno kakovostjo.

Zagotavljanje zadostnih količin kakovostne in neoporečne pitne vode ter opravljanje rednega nadzora nad njeno kakovostjo je ena od osrednjih nalog lokalne skupnosti oziroma občine, k čemur jo zavezuje Odlok o oskrbi s pitno vodo v Občini Dobrova - Polhov Gradec. Zato so tako občina kot vaščani Praproč in Zaloga za izgradnjo vodovoda pokazali velik interes.

V letu 2012 so bila dela občine in vaške skupnosti usmerjena v urejanje dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja za projekt. Dokumentacija se je konec leta v popolnosti oddala in tako so pridobili gradbeno dovoljenje za nadaljevanje del po načrtu. Projekt se financira iz občinskega proračuna, del pa bo financiran iz naslova prednostne usmeritve "Regionalni razvojni programi", konec maja 2013 je namreč ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo o sofinanciranju tega projekta podalo pozitivno mnenje.

Projekt je trenutno v fazi, ko poteka razpis za izbor izvajalca gradnje vodovoda Praproče–Zalog. Takoj, ko ga bodo izbrali, pa se bodo začela izvajalska dela in gradnja. Ta bo potekala vse do sredine prihodnjega leta, ko naj bi javni vodovod že služil svojemu namenu in gospodinjstva na območju zaselkov Praproče in Zalog preskrboval s kakovostno pitno vodo.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi