DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

V občini se dogaja veliko – dogodki, participativni proračun in investicije

Ogromno aktivnosti v naši občini me spodbuja, da se vozim po različnih krajih naše občine in vsakokrat spoznavam različnost naših krajev, ki bogatijo našo občino, in predvsem naravno lepoto naše občine. Dostikrat se ne zavedamo, da živimo v mirnem in prelepem kraju, ki še vedno ohranja svojo lokalno podobo in neokrnjeno naravo, obenem pa bližino glavnega mesta in dostopnosti do vseh storitev.
Ker želimo spodbujati razvoj podeželja, s tem pa omogočiti kmetijam razvoj in prodajo pridelkov, je bila vzpostavljena tržnica na Dobrovi, ki je vsako soboto dobro obiskana. Naši kmetje pa lahko svoje proizvode prodajajo tudi na tržnici na Viču. Po odpovedi pogodbe s strani Komunalnega podjetja Ljubljana, na parkirišču katerega je vrsto let delovala tržnica Vič, smo se v sodelovanju z domačimi ponudniki, zaposlenimi na Občini ter ekipo Centra Vič uspešno dogovorili za novo, še boljšo lokacijo pred Intersparom Vič. Obe tržnici delujeta pod znamko Dobrote Blagajeve dežele. Zahvaljujem se vsem, ki na njih sodelujete, saj tako dokazujemo, da si mesto in podeželje lahko uspešno podata roko sodelovanja. Na vseh nas pa je, da vsako soboto dopoldne obe tržnici podpremo z nakupom ter s tem prispevamo k nadaljnjemu razvoju lokalne pridelave.
Za ohranjanje našega lepega in čistega okolja je v začetku aprila potekala čistilna akcija. Sčasoma bi si želeli, da teh akcij ne bilo treba več organizirati, saj bi morala biti skrb za čisto okolje in skrb za naravo naša vsakodnevna odgovornost. Na področju družabnih dogodkov pa se je v aprilu uspešno izvedel košarkarski turnir v organizaciji TD Polhov Gradec in turnir v namiznem tenisu v organizaciji ŠD Setnik.
Veseli me, da je bilo v letošnjem letu v okviru participativnega proračuna »ZA LJUDI OD LJUDI« s strani občanov predlagano veliko dobrih projektov. Izbrani štirje projekti bodo še v letošnjem letu realizirani.
V občini Dobrova - Polhov Gradec smo pričeli s pripravo nove občinske celostne prometne strategije, za katero smo dobili tudi EU sredstva. V pripravi je tudi celovita prometna študija Dobrove, z umestitvijo obvozne ceste, parkirišč in avtobusnih postajališč, v pripravi povpraševanja pa je tudi prometna študija za Šentjošt, s katero želimo urediti promet v središču kraja.
Pestro je tudi na področju gradnje in sanacije. V mesecu marcu je bilo podpisano veliko pogodb z različnimi izbranimi izvajalci, ki so – oziroma bodo v kratkem – pričeli z deli na poškodovani infrastrukturi po vseh krajevnih skupnostih, tudi na cestah Butajnova–Planina, Žnidar–Bradeško in Škandrov graben–Veliki Vrh. V zaključni fazi izdelave projektne dokumentacije je tudi most Hruševo, Petačev graben, Jernejčkov graben in Potrebuježev graben.
Na zadnji seji občinskega sveta je bil potrjen investicijski projekt izgradnje Centra Dobrove, I. faza, ki je podlaga za vse nadaljnje aktivnosti na tem strateškem projektu, s katerim želimo urediti center Dobrove in v naši občini zagotoviti sodoben servis javnih in drugih storitev.
Občina je v mesecu marcu prejela tudi srebrni certifikat Zlati kamen, ki je priznanje, ki odraža predanost in uspešnost občine na področju razvoja v dobro občanov in podjetij.
Pred nami so prvomajski prazniki in praznik dela. Vsako delo mora biti spoštovano in naj bo vrednota. Vsem krajanom želim lepo prvomajsko praznovanje, katerega bo z budnico ponovno popestrila Godba Dobrova - Polhov Gradec.

Vaš župan Jure Dolinar


Oglejte si tudi