JUTRI
23°C
9°C
SOB.
23°C
10°C
Oceni objavo

Prehajamo v spomladanske mesece

Mesec januar in februar sta bila v znamenju usklajevanja proračuna za leto 2024, priprave projektnih dokumentacij za sanacije po poplavah in planiranih projektov, ter zaključevanja določenih projektov, ki so se izvajali v letu 2023. Večji del financiranja v letu 2024 bo namenjen sanacijam po poplavah predvsem višje oziroma gorvodno. S sprejetim proračunom smo investicije razdelili čim bolj enakomerno po krajevnih skupnosti in prilagodili potrebam posameznega kraja.

Letošnja zima je bila do februarja ponovno bolj mila, pluženje v času snežnih padavin pa se je izvajalo skladno z že utečenim planom. Letošnja pošiljka snega je prinesla tudi kar nekaj veselja, saj so v Šentjoštu lahko zagnali smučišče. Vremenske razmere so terjale, da je bila sezona kratka, pa vendar gre zahvala vsem, ki se vztrajno trudite in omogočate delovanje smučišča.

V spomladanskem času se planira pričetek večjih sanacijskih del na poplavljenih in plazovitih področjih na infrastrukturi. Večji del sanacij bo potekala v KS Polhov Gradec, z ocenjeno vrednostjo investicije 7,5 mio EUR ter tudi v KS Črni Vrh, kjer ocenjena vrednost del znaša 4 mio EUR, in delno v KS Šentjošt, kjer ocenjena vrednost investicije znaša 0,5 mio EUR. V manjšem obsegu bo sanacija potekala tudi v KS Dobrova, z ocenjeno vrednostjo investicije 0,25 mio EUR; izvedena bo tudi širša sanacija mostu Hruševo (ceste, brežine, mostovi, vodotoki, ipd).  Koncesionar pa je ponovno začel z izvajanjem čiščenje vodotokov. Občina je skupaj s kmetijsko zadrugo, pošto, banko, zdravniki družinske medicine in stomatologije ter ostalimi pripravila programsko zasnovo za izgradnjo Centra Dobrova. S pogovori nadaljujemo, s ciljem, da dosežemo sporazum s strani kmetijske zadruge o skupnem nadaljevanju projekta.

Za en dan smo lahko postali nekaj drugega! Številke maske in maškare so se lahko razveselile pustovanja tako v Šentjoštu kot na Dobrovi. Organiziran pa je bil tudi Valentinov ples za vse zaljubljene in plesa željne.

V februarju smo ponovno razpisali prijave projektov v okviru participativnega proračuna, kjer bo lahko vsak izmed vas predlagal projekt, ki si ga želite v svojem kraju. Za posamezno krajevno skupnost bo ponovno namenjenih 10.000 EUR. Predlagan in izglasovan projekt bo izveden še v letošnjem letu.

Vsem krajanom želim lepo pomlad, 8. marca pa voščim vsem ženskam za dan žena. Hvala za vaš trud v družbi!

 

Jure Dolinar, župan

Oglejte si tudi