DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

Turistično društvo Polhov Gradec in gostilna Pograjski dom

Turistično društvo Polhov Gradec je lastnik gostilne Pograjski dom, ki so jo člani društva s prostovoljnim delom zgradili v šestdesetih letih prejšnjega stoletja. Gostilna je v preteklosti doživljala svoje vzpone in padce in le-te doživlja še danes. Zob časa je neusmiljen, tudi do objektov, ki bi brez rednega vzdrževanja začeli hitro propadati. Tekoče vzdrževanje za seboj potegne cel kup finančnih stroškov, ki so žal neizogibni.

Turistično društvo Polhov Gradec ima od februarja 2009 najemno pogodbo z ga. Ireno Mrežar od katere je iz naslova najemnin od sklepa pogodbe do oktobra leta 2012 prejelo 25.800 evrov. 

V zadnjih štirih letih je društvo za objekt namenilo 24.022,11 evrov lastnih sredstev, kar pomeni 93 procentov sredstev iz naslova najemnin. Do konca leta bo društvo poskrbelo še za obnovo strehe nad jedilnico, za kar namerava odšteti dodatnih 3.500 evrov.

Vsa dokumentacija in prejeti računi bodo na voljo za vpogled na našem občnem zboru, ki bo predvidoma v marcu 2013. Točen datum bo objavljen na spletni strani www.td-polhovgradec.si.

UO TD Polhov Gradec


Pograjski dom

Oglejte si tudi