DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

Novi parkirni prostori

Parkirišče pred trgovino oziroma pri Kulturnem domu Jakoba Trobca bo v prihodnjih dneh dobilo novo podobo. Ne le da bo to parkirišče odslej nekoliko večje, pač pa bo tudi bolje in lepše urejeno.

Prva opazna novost na parkirišču je bila izgradnja škarpe, ki danes zaključuje zgornji del parkirišča in ga loči od poti. Sledila je celotna ureditev podlage parkirišča – opravljena so bila zemeljska dela in utrditev podlage. Zatem je bil položen robnik, ki danes jasno označuje velikost parkirišča. Ta dela je opravil Zdenko Dolenec s.p. Sledi še polaganje asfalta in risanje zaznamb za parkirne prostore in nova pridobitev v kraju bo nared.

Celotne stroške investicije, ki bodo znašali okrog 20.000 evrov, bo krila Krajevna skupnost Polhov Gradec, ki kot samostojna pravna oseba posluje v svojem imenu in z računom. Ta pa veliko večino sredstev pridobi prav z zaračunavanjem najemnin od Kulturnega doma Jakoba Trobca. Dom je sicer od 9.8.2008 v lasti Župnije Polhov Gradec, kateri je pripadel s postopkom denacionalizacije, vendar v dogovoru med Župnijo in KS, ta kot njen upravljavec pobira večino najemnin in jih namenja zgolj za obnovo in ureditev okolice in notranjosti kulturnega doma. Upravljavec kulturnega doma ima v prihodnjih letih namen obnoviti fasado in opraviti še druga dela, zato si prizadeva, da prav vse najemnine, ki se danes pobirajo za najem prostorov v stavbi kulturnega doma, grejo na račun Krajevne skupnost. Problematični sta namreč najemnini zobne ambulante in zdravstvenega doma, ki se še danes iztekata na račun Občine. Ker zadeve s strani vpletenih še niso popolnoma jasne in razčiščene, se pripravlja formalen dogovor med Župnijo Polhov Gradec, Krajevno skupnostjo Polhov Gradec ter Občino Dobrova-Polhov Gradec, ki bo nejasnosti odpravil in upamo, dal »cesarju kar je cesarjevega in bogu kar je božjega«.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi