JUTRI
21°C
10°C
ČET.
20°C
13°C

Postani gasilec tudi ti!

V teh dneh je marsikje v okolici gasilskih domov slišati in videti otroški vrvež. Novo šolsko leto prinese s seboj tudi novo sezono gasilskih tekmovanj in drugih dejavnosti za otroke in mladino.

Vzgoja za vrednote, ki jih prinaša gasilski poklic, se začne že zgodaj, pri rosnih šestih letih se najmlajši lahko že vključijo v gasilske vrste. Tako se začne vzgoja in pridobivanje znanja, veščin in vrednot gasilskega poklica in poslanstva. Ne gre samo za tekmovanja, poudarek je predvsem na povezovanju in učenju sodelovanja, skupnega in timskega dela. Številne veščine in znanje, ki jih otroci pridobijo v dejavnostih v gasilskih društvih, potem ponesejo skozi življenje.

Tudi v društvih Gasilske zveze Dolomiti se zavedamo pomembnosti in vloge dela z mladimi, ki je ključna za nadaljnji razvoj društev in gasilske organizacije kot celote. Ob tem naj gre zahvala vsem društvom, vodstvom, predvsem pa mentorjem, ki se tega zavedate in svoj prosti čas namenjate delu z mladimi.

Vabimo tudi vas, da v množici dejavnosti otroke spodbudite, da se vključijo v aktivnosti gasilskih društev. Pri delu z mladimi in najmlajšimi je ključna tudi podpora staršev in vzgojiteljev.

Gasilska organizacija, predvsem pa prostovoljna gasilska društva, so ključna središča v kraju, lokalni skupnosti, ki priskoči na pomoč, ki spodbuja k sodelovanju, marsikje so gasilska društva osrednja točka povezovanja in dogajanja v kraju. Tako gradimo skupnost, na katero se lahko zanesemo v vseh okoliščinah.

Vsem mladim in najmlajšim velja povabilo, da se oglasite v najbližjem gasilskem domu, kjer vam bodo mladi in mentorji z veseljem predstavili, kako postati gasilec. Bodi faca in postani gasilec tudi ti!

Gasilska zveza Dolomiti

Oglejte si tudi