JUTRI
22°C
12°C
PET.
23°C
8°C
Oceni objavo

Ob dnevu samostojnosti in enotnosti

V praznično okrašeni športni dvorani na Dobrovi je v petek, 20. decembra, potekala občinska prireditev v počastitev dneva samostojnosti in enotnosti.
Vokalna skupina Svetlice je s slovensko himno naznanile praznični namen prireditve. O odgovornosti do ravnanja naših prednikov, ko so se ti odločali za samostojno državo, je v nagovoru spregovoril župan Franc Setnikar ter nadaljeval, da je eden od pogojev za uspeh vsake družbe odgovorno in kulturno ravnanje vsakega posameznika, ki sooblikuje okolje, v katerem biva. Misel je zaključil z voščilom po mirnih in veselih božičnih praznikih ter vsem lepem v novem letu. 

Z izbranimi besedami je nadaljevala povezovalka Bernarda Žarn, ki je s svojo prikupnostjo ponovno očarala številne navzoče. V svojih povedih je spretno spletala verze slovenskih literatov in ljudske reke, ki so govorili o življenju, zdravju in sreči. Slednja je tokrat kipela v dvorani, tudi zaradi programskih točk, ki so jih sooblikovali mladi umetniki in društva iz občine. Ti so z izbranimi in priložnosti primernimi glasbenimi in plesnimi točkami pričarali pravo praznično vzdušje. Češnjo na vrhu praznične torte pa je dodala kraljica slovenske glasbe Helena Blagne, ki je z glasom in stasom pobožala tako ženski, posebej pa moški del publike. Z voditeljico sta si izmenjali kar nekaj prijaznih komplimentov, občinstvu pa namenili pozitivna in spodbudna voščila. Bernarda Žarn je večer zaključila s povabilom na klepet in pogostitev, vse skupaj pa združila: "Dragi zbrani, naj ima vaše življenje zdrav in dober tek ter naj lepo teče — torej dober tek in na zdravje!"
 

1/8








Besedilo in fotografije: Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi