DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v novembru

Mesec november je tu. Naj nas morda vremensko pusti dnevi in novembrska megla ne prevzamejo preveč. Tudi to je del narave. Da bomo prepodili meglo in sivino naj vas tokrat povabimo v knjižnico v polhograjski graščini. Dobra knjiga, lepa beseda, pravljica za lahko noč, vse to je na voljo na dosegu roke. Bliža pa se tudi že čarobni december, z njim pa tradicionalni Miklavžev sejem in njegove dobrote. Spremljajte nas in obiščite dogodke, ki jih pripravljamo za vas. 

 

Vabljeni po knjigo v graščino

V Polhovem Gradcu že nekaj desetletij deluje manjša knjižnica. Nahaja se v pritličju graščine in je odprta ob četrtkih od 17. do 19. ure in sobotah od 10. do 12. ure. Deluje pod okriljem Mestne knjižnice Ljubljana. V naši mali knjižnici se vedno najdejo prikupne slikanice za najmlajše, knjige za domače branje in bralno značko za šolarje ter zanimivi romani za odrasle. Lepo vabljeni!

Novo: izposodili si boste lahko tudi knjige, ki so na voljo le v Knjižnici pod krošnjami.

 

Miklavžev sejem 2016

Tudi v letošnjem letu nas bo obiskal tradicionalni Miklavžev sejem v Polhograjski graščini. Pripravljamo bogat spremljevalni program. Vse razstavljavce vabimo, da spremljate našo spletno stran, kjer bodo objavljene prijavnica in vse informacije o poteku sejma.

  

Še vedno pa velja vabilo ...

 

Ogled dvorske cerkve

Ko nam nedeljsko vreme ne postreže s sončnimi žarki, je vabilo k ogledu gotskega bisera v Dvoru več kot na mestu. Marjan Malovrh, lokalni turistični vodič, vas bo tudi v nedeljo, 6. novembra, od 14. do 16. ure popeljal skozi preteklost in zanimivosti dvorske cerkve. Vodenje je brezplačno. Vabljeni!

 

Muzej pošte in telekomunikacij

Tudi novembra vabljeni v Muzej pošte in telekomunikacij. Muzej je odprt od torka do petka in v nedeljo od 10. do 17. ure (zadnji možni vstop ob 16. uri). Javno vodstvo po muzejskih zbirkah je za upokojence organizirano vsak novembrski petek ob 13. uri. Vabljeni! Več informacij: www.tms.si.

 

Hišica v parku
V novembru hišica v parku zapira svoja vrata. Hvala za vse obiske, srečamo se ponovno spomladi. 

 

Nov list na vajini skupni poti … poroka v romantični Polhograjski graščini

Ljubezen ne izbira časa, pride. Če razmišljata, da bi obrnila nov list na vajini skupni poti, vaju vabimo v objem zelenih polhograjskih Dolomitov, stran od mestnega vrveža in gneče. Potrudili se bomo, da bo vajin dan ostal v najlepših spominih. Pokličita nas, še bolj pa bomo veseli vajinega obiska.

 

Spremljajte nas, pišite ali pokličite, za vas smo na voljo:

Polhograjska graščina

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si

Spremljajte nas tudi na FB strani Polhograjska graščina

Pripravile: Ana Oblak, Nina Slana, Ajda Kozjek, Julija Buh

 

Oglejte si tudi