Destrnik

DANES
22°C
11°C
JUTRI
21°C
11°C
Oceni objavo

Brezplačno si izposodite kolo!

OBVESTILO O BREZPLAČNI IZPOSOJI KOLES (na voljo so: štiri kolesa za odrasle in štiri kolesa za otroke)

Občina Destrnik je bila uspešna pri prijavi na javni poziv LAS Bogastvo podeželja ob Dravi in v Slovenskih goricah z operacijo REKREACIJSKA POT. V mesecu juniju 2021 smo operacijo zaključili in v mesecu juliju smo izvedli otvoritev Rekreacijske poti.

»Operacijo delo sofinancirala Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru programa PRP - CLLD.«

V sklopu operacije je med drugim občina rekonstruirala rekreacijsko pot. Dolžina poti v eno smer znaša cca 4.700 m. Od tega je 840 m makadamske ceste, ostalo je asfalt.

Pot je namenjena vsakomur, ki si želi aktivno preživeti prosti čas in ob tem uživati v neokrnjeni naravi in lepoti, ki nam jo ponuja razgiban teren naših gričev in dolin. Rekreacijska pot je na določenih točkah prepletena z že obstoječo kolesarsko potjo LAS-8 in tako vsakemu posamezniku omogoča izbor primerne trase, glede na njegove zmožnosti, želje in zanimanja.

Rekreacijska pot vodi od vrtca (v neposredni bližini so: športno igrišče, šola, poslovna stavba, Volkmerjev dom, cerkev) do turistične kmetije Lovrec. Celotna pot je označena s kažipoti na katerih so ploščice z napisom VRTEC – LOVREC, oziroma v nasprotni smeri poti LOVREC - VRTEC. Na poti je slišati oglašanje različnih vrst živali. Glasovi prihajajo iz PARKA PROSTOŽIVEČIH ŽIVALI, ki je v lasti družine Horvat iz Vintarovc 85. Na treh hektarjih je urejen park, kjer je svoj dom dobilo več kot 80 vrst živali, predvsem ptic, ki večinoma veljajo za ogrožene ali jih v naravi ni več. Park ponuja zanimivosti, ki namenjene predvsem izobraževanju, informiranju in osveščanju ter skrbi za ogrožene živalske veste.

Na TURISTIČNE KMETIJ LOVREC, se lahko okrepčate s pristno lokalno kulinariko. Lahko se odločite za bivanje v apartmajih s čudovitim panoramskim pogledom na gričevnato pokrajino ali se odpeljete do drugih ponudnikov oziroma znamenitosti v občini.

V sklopu projekta je Občina Destrnik nabavila kolesarnico, ki stoji nad vrtcem oziroma pod poslovno stavbo, Janežovski Vrh 42. V kolesarnici je na voljo 8 koles (4 za odrasle in 4 za otroke, 2 otroška sedeža in 8 čelad).

Vse si lahko brezplačno izposodite. Oseba, ki si želi kolo izposoditi, mora to najaviti po telefonu ali elektronski pošti. Telefonska najava na Občino Destrnik, tel.: 02 761 92 50 ali po e-pošti na: obcina.destrnik@destrnik.si.

V primeru zasedenosti želenega termina, se bomo dogovorili za drug termin.

Pred izposojo oseba izpolni izjavo z osebnimi podatki in dogovorimo se glede ure vrnitve.

 Občinska uprava Občine Destrnik

Oglejte si tudi