Črenšovci

DANES
21°C
12°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Mlade črenšovske strelke na strelski akademiji pri Živi Dvoršak

Pretekli konec tedna, od 9. do 11. oktobra, smo se mlade strelke Športnega društva Črenšovci Tjaša Raduha, Taja Jerič, Saša Žerdin in Živa Zadravec udeležile Strelske akademije – strelskega vikenda s slovensko olimpijko Živo Dvoršak ter trenerjema z mednarodno ISSF-C licenco, Sonjo Benčina in Andražem Tekavčičem v Postojni. V petek smo najprej poslušale predavanje o strelskem položaju, navodila smo potem poskušale upoštevati v večernem strelskem treningu. Po treningu in večerji smo imeli še spoznavni večer, na katerem smo se vsi udeleženci akademije med seboj bolje spoznali.

Soboto smo začele s treningom takoj po zajtrku. Trening je bil namenjen osredotočanju na položaj. Streljale smo na različne tarče, s katerimi smo preverjale svoj položaj. Po treningu so sledile fizične vaje za ogrevanje. Naučile smo se različnih vaj, ki naj bi jih delale pol ure pred treningom ali tekmo. Vaje nam pomagajo, da telo počasi umirimo. Po kosilu je sledila fizična priprava – vaje za raztezanje. Z raztezanjem po tekmi statično telo spravimo nazaj v dinamiko. Ker pri streljanju stojimo dolgo časa v enakem položaju, je pomembno predvsem za hrbtenico, da jo počasi začnemo premikati in postavljati nazaj pokonci. Tudi tukaj smo spoznale kar nekaj novih vaj, ki nam bodo na treningih in tekmah zelo koristile. Na popoldanskem treningu pa smo se osredotočili na pravilno proženje. Soboto smo zaključile s psihološko pripravo, ki je za strelce zelo pomembna.

Nedeljo smo spet začele s treningom. Na tem treningu smo se osredotočale na merjenje in prestavljanje merilnih naprav – klikanje. Živa Dvoršak nam je predstavila strelski zvezek, ki je neke vrste dnevnik, v katerega si zapisujemo pomembne podatke s treningov in tekem. V nedeljo popoldne smo se za zaključek udeležile še finalne tekme, na kateri je Saša Žerdin zasedla drugo mesto. Na strelskem vikendu smo spoznale kar precej novega o strelskem športu in se ob tem še prijetno zabavale.

 

Spisale Tjaša, Taja, Saša in Živa

Oglejte si tudi